Has tastat mai una truita suflé? La diferència amb una truita francesa és que, per preparar-la, se separen els rovells i es munten les clares al punt de neu. Ja veuràs quina textura més esponjosa i suau que hi queda!
En aquesta recepta et proposem una combinació dolça amb crema d’ametlles i un coulis de maduixes, aprofitant que ara n’és temporada. És ideal per a aquells dies en què vols un esmorzar amb un toc dolç, nutritiu i ric en proteïna. Espero que en gaudeixis!
Neteja les maduixes i talla-les a trossos. Col·loca-les en una olla petita, juntament amb l’eritritol i unes gotetes de suc de llimona. Encén el foc i deixa-ho coure 10 minuts.
Tritura les maduixes amb un batedora fins a obtenir una salsa homogènia. Després, aboca-la en un bol a través d’un colador per retirar-ne les llavors i reserva.
Trenca els ous i separa els rovells de les clares.
Munta les clares al punt de neu amb unes varetes elèctriques.
Bat els rovells amb un polsim de canyella. De manera opcional, també s’hi pot afegir 1 culleradeta d’eritritol.
Aboca els rovells al bol de les clares i, suaument, amb una espàtula, barreja-ho amb moviments envoltants.
Escalfa una paella amb una culleradeta de ghee. Després, aboca-hi la massa i reparteix-la bé per la superfície de la paella. Tapa i deixa-ho coure un parell de minuts.
Tanca la truita per la meitat, deixa coure uns segons més i serveix-la en un plat.
Lamina una o dues maduixes i col·loca-la pel damunt de la truita. Després, afegeix crema d’ametlles al gust pel damunt i, seguidament, unes culleradetes del coulis de maduixa.
Ratlla una mica de xocolata negra pel damunt i serveix-ho tot.