Receptes

Tomàquets farcits d’amanida de cuscús

Et proposem un plat fresc, saludable i colorit que combina la dolçor natural del tomàquet ecològic amb una amanida de cuscús aromàtica i plena de matisos. Gustos mediterranis i ingredients senzills de temporada.

Per a 4 persones
Temps: 35-45 minuts
Dificultat: mitjana

Ingredients

Per a la vinagreta

Elaboració

  1. Per al cuscús, bull en una cassola la mateixa quantitat d’aigua que de cuscús i tapa-la durant dos minuts. Apaga el foc i mantén-la tapada durant 2 minuts més. Destapa-la i ruixa amb OOVE. Remena-ho i aboca-ho en un bol perquè es refredi. Reserva-ho.
  2. Fes un tall en creu no gaire profund a la base de cada tomàquet. Escalda’ls de 15 a 30 segons, fins que la pell del tall comenci a desprendre’s. Posa’ls immediatament en aigua amb gel per aturar-ne la cocció.
  3. Pela els tomàquets i buida’ls amb cura, deixant-ne les parets fermes. Reserva’n la polpa per afegir-la al farcit.
  4. Barreja en un bol la ceba tendra picada, el formatge feta a daus, la ventresca de tonyina, mig alvocat trossejat, la polpa dels tomàquets, la ratlladura de mitja llimona, els brots de col llombarda i el cuscús.
  5. Per a la vinagreta, trosseja un grapat d’alfàbrega i tritura-la en un morter, juntament amb la sal, el pebre, el vinagre, l’OOVE i uns bocins de formatge feta. Fes que emulsioni i barreja-la amb el farcit.
  6. Per acabar, farceix els tomàquets amb l’amanida de cuscús i enllesteix amb uns brots de col llombarda. Refrigera’ls durant 15-30 minuts abans de servir-los perquè estiguin frescos.

Sue Moya, cuinera i creadora del perfil @art_by_sue

Contingut relacionat

  • Receptes

‘Strudel’ de vedella amb escalivada, xampiyons i espinacs

L’strudel és un pastís típic de la cuina austríaca i...

  • Receptes

Xia hidratada – Tècnica de cuina

Els darrers anys la xia ha pres molta importància als...

  • Receptes

Ramen vegà amb tofu

Ramen vegà? Sí, sí, com ho llegeixes! Elabora aquesta tradicional...

  • Receptes

Truita suflé amb coulis de maduixes

Has tastat mai una truita suflé? La diferència amb una...