Et proposem un plat fresc, saludable i colorit que combina la dolçor natural del tomàquet ecològic amb una amanida de cuscús aromàtica i plena de matisos. Gustos mediterranis i ingredients senzills de temporada.
Per a 4 persones Temps: 35-45 minuts Dificultat: mitjana
Per al cuscús, bull en una cassola la mateixa quantitat d’aigua que de cuscús i tapa-la durant dos minuts. Apaga el foc i mantén-la tapada durant 2 minuts més. Destapa-la i ruixa amb OOVE. Remena-ho i aboca-ho en un bol perquè es refredi. Reserva-ho.
Fes un tall en creu no gaire profund a la base de cada tomàquet. Escalda’ls de 15 a 30 segons, fins que la pell del tall comenci a desprendre’s. Posa’ls immediatament en aigua amb gel per aturar-ne la cocció.
Pela els tomàquets i buida’ls amb cura, deixant-ne les parets fermes. Reserva’n la polpa per afegir-la al farcit.
Barreja en un bol la ceba tendra picada, el formatge feta a daus, la ventresca de tonyina, mig alvocat trossejat, la polpa dels tomàquets, la ratlladura de mitja llimona, els brots de col llombarda i el cuscús.
Per a la vinagreta, trosseja un grapat d’alfàbrega i tritura-la en un morter, juntament amb la sal, el pebre, el vinagre, l’OOVE i uns bocins de formatge feta. Fes que emulsioni i barreja-la amb el farcit.
Per acabar, farceix els tomàquets amb l’amanida de cuscús i enllesteix amb uns brots de col llombarda. Refrigera’ls durant 15-30 minuts abans de servir-los perquè estiguin frescos.
Sue Moya, cuinera i creadora del perfil @art_by_sue
Contingut relacionat
Receptes
‘Strudel’ de vedella amb escalivada, xampiyons i espinacs
L’strudel és un pastís típic de la cuina austríaca i...
Receptes
Xia hidratada – Tècnica de cuina
Els darrers anys la xia ha pres molta importància als...
Receptes
Ramen vegà amb tofu
Ramen vegà? Sí, sí, com ho llegeixes! Elabora aquesta tradicional...
Receptes
Truita suflé amb coulis de maduixes
Has tastat mai una truita suflé? La diferència amb una...