Descobreix tofu cruixent a la barbacoa! Una recepta vegana i amb molt de sabor.
Tofu cruixent a la barbacoa
El tofu és una extraordinària font de proteïnes que, en estar elaborat a partir de la soja, destaca pel seu contingut en aminoàcids essencials. A la cuina resulta molt versàtil, ja que absorbeix el gust de la resta d’ingredients de la recepta i gràcies a la seva textura ferma accepta qualsevol forma que li vulguis donar.
Ingredients:
- 250 g de tofu fumat
- 125 g de beguda de soja natural
- 85 g de farina de blat
- 15 g de midó de blat de moro
- 200 g de salsa barbacoa vegana
- 100 g de pa ratllat gruixut
- 5 g d’all sec granulat
- 5 g de ceba seca granulada
- Julivert fresc
- Pebre negre
- Sal
Pots trobar tots els ingredients a la botiga online de Veritas.
Elaboració:
- Escorre el tofu i premsa’l lleugerament perquè quedi ben sec.
- Talla el bloc a daus i reserva-ho.
- Preescalfa el forn a 200 °C amb escalfor superior i inferior.
- En un bol, barreja la beguda de soja amb la farina, el midó, l’all, la ceba i un pessic de sal i pebre.
- Remena-ho amb una vareta fins que no quedin grumolls.
- Arrebossa els daus de tofu en la mescla i passa’ls per pa ratllat.
- Prepara la reixeta del forn amb paper de forn i col·loca-hi damunt els daus de tofu separats entre si perquè no s’enganxin.
- Enforna’ls daus durant uns 20 minuts fins que es comenci a daurar la capa exterior.
- Posa en un bol la salsa barbacoa i banya els daus sense aixafar-los.
- Col·loca altra vegada els daus al paper de forn i enforna’ls uns 10 minuts més fins que s’assequi la salsa barbacoa.
- Retira els daus, deixa’ls reposar uns minuts i serveix-los amb julivert fresc picat com a decoració.
Una recepta ideada per Míriam Fabà, professora de cuina vegana i creadora de veganeando.com
Descobreix altres receptes veganes.