El tempeh setinat amb taronja és un plat original i deliciós.
Elaborat habitualment a partir de grans de soja, el tempeh és un fermentat que aporta proteïna vegetal de qualitat, alhora que resulta una gran font de probiòtics. Com a ingredient, és molt versàtil i permet consumir llegums en un format i textura diferents.
Tempeh setinat amb taronja
Ingredients (per a 2 persones):
200 g de tempeh de soja
150 g d’arròs basmati blanc
2 taronges per a suc
300 ml d’aigua
1 cullerada sopera de tamari
1 cullerada petita d’orenga seca
½ cullerada petita d’all en pols
Sal
Pebre negre
Oli d’oliva verge extra
Pots trobar tots els ingredients del batut probòtic de plàtan a la botiga online de Veritas.
Elaboració:
Porta a ebullició l’aigua en una olla; quan bulli, afegeix-hi l’arròs, remena’l, tapa’l i cou-lo a foc mitjà-baix fins que s’hagi evaporat el líquid, durant uns 8 minuts en total. A continuació, apaga el foc, remena l’arròs i deixa’l reposar 5 minuts.
Condimenta l’arròs amb un pessic de sal i pebre negre, l’all en pols, l’orenga seca, un rajolí d’oli i barreja-ho. Reserva l’arròs i recorda que, una vegada refredat, es pot guardar a la nevera durant uns quants dies en un recipient de vidre tancat.
Mentre es fa l’arròs, esprem les taronges i guarda’n el suc.
Talla el tempeh en bastons i fes-ne daus de forma regular.
Escalfa una mica d’oli en una paella, daura els daus de tempeh a foc mitjà, afegeix-hi el tamari quan estiguin daurats i remena-ho ràpidament perquè el tempeh s’impregni bé.
Incorpora-hi el suc de les taronges, tapa-ho i cuina-ho a foc mitjà fins que s’hagi evaporat pràcticament tot el suc i el tempeh estigui brillant.
Serveix l’arròs al centre del plat, col·loca-hi els daus de tempeh per damunt i decora-ho amb orenga seca.
Una recepta ideada per Míriam Fabà, chef i professora de cuina, a més d’impulsora de la pàgina web veganeando.com.