Cereals

Tabule de quinoa

Tabule de quinoa, una recepta bàsica i nutritiva apta tant per a vegans com per a celíacs.

Tabule de quinoa - Receptes - Veritas

Tabule de quinoa

La quinoa no és pròpiament un cereal, sinó un pseudocereal amb unes propietats nutricionals semblants a aquest grup d’aliments. Té proteïna completa i és rica en minerals i vitamines. És molt versàtil a la cuina i molt fàcil de pair, però és important saber com cuinar-la per aconseguir una textura solta i cruixent.

Aquesta recepta és de la xef Mireia Anglada.

Ingredients:

  • 350 g de quinoa
  • 450 ml d’aigua
  • Menta fresca
  • Julivert fresc
  • 1/2 ceba
  • 2 tomàquets madurs
  • Suc d’una llimona
  • Oli d’oliva verge extra
  • 2 g de sal marina

Pots trobar tots els productes d’aquest article a la botiga en línia de Veritas o a les botigues físiques. Troba el teu supermercat Veritas més pròxim!

Elaboració:

  1. Talla la ceba fina i els tomàquets a dauets petits.
  2. Neteja bé la quinoa i posa-la en un cassó, juntament amb l’aigua.
  3. Porta a ebullició i quan arrenqui el bull, tapa i deixa coure a foc mínim durant 15 minuts.
  4. Deixa reposar 5 minuts més sense destapar, perquè acabi d’absorbir els vapors.
  5. Retira del cassó i col·loca-la en una font. Afegeix-hi el tomàquet, la ceba, la menta i el julivert.
  6. Condimenta amb el suc de llimona, l’oli i la sal.
  7. Conserva-ho a la nevera i torna a rectificar el gust just abans de servir.

Descobreix més receptes de la cuina oriental!

Contingut relacionat

  • Cereals

Quinoa – Tècniques de cuina

Quinoa, un pseudocereal ric en proteïnes i minerals. De fet,...

  • Cereals

Quinoa amb verdures – FastGood

Quinoa amb verdures, una recepta molt equilibrada i nutritiva que...

  • Cereals

Hamburgueses de quinoa

Aquesta setmana, la foodblogger Tere Marín, de Las María Cocinillas,...