Tabule de quinoa, una recepta bàsica i nutritiva apta tant per a vegans com per a celíacs.
Tabule de quinoa
La quinoa no és pròpiament un cereal, sinó un pseudocereal amb unes propietats nutricionals semblants a aquest grup d’aliments. Té proteïna completa i és rica en minerals i vitamines. És molt versàtil a la cuina i molt fàcil de pair, però és important saber com cuinar-la per aconseguir una textura solta i cruixent.
Aquesta recepta és de la xef Mireia Anglada.
Ingredients:
- 350 g de quinoa
- 450 ml d’aigua
- Menta fresca
- Julivert fresc
- 1/2 ceba
- 2 tomàquets madurs
- Suc d’una llimona
- Oli d’oliva verge extra
- 2 g de sal marina
Pots trobar tots els productes d’aquest article a la botiga en línia de Veritas o a les botigues físiques. Troba el teu supermercat Veritas més pròxim!
Elaboració:
- Talla la ceba fina i els tomàquets a dauets petits.
- Neteja bé la quinoa i posa-la en un cassó, juntament amb l’aigua.
- Porta a ebullició i quan arrenqui el bull, tapa i deixa coure a foc mínim durant 15 minuts.
- Deixa reposar 5 minuts més sense destapar, perquè acabi d’absorbir els vapors.
- Retira del cassó i col·loca-la en una font. Afegeix-hi el tomàquet, la ceba, la menta i el julivert.
- Condimenta amb el suc de llimona, l’oli i la sal.
- Conserva-ho a la nevera i torna a rectificar el gust just abans de servir.
Descobreix més receptes de la cuina oriental!