‘Strudel’ de vedella amb escalivada, xampiyons i espinacs
L’strudelés un pastís típic de la cuina austríaca i del sud d’Alemanya. Normalment és dolç i farcit de poma. En aquest cas, et proposem una versió amb carn. És una recepta entretinguda, però gustosa i nutritiva, perfecta per als dies de fred. T’animes a tastar-la?
‘Strudel’ de vedella amb escalivada, xampiyons i espinacs
Salpebra la carn i segella-la a foc alt en una paella amb dues cullerades d’oli d’oliva verge extra (deixa’n l’exterior daurat i l’interior poc fet). Reserva-la.
A la mateixa paella, salta els xampinyons nets i laminats juntament amb dos grans d’all picats. Reserva’ls.
Estén la pasta brisa sobre paper sulfuritzat. Col·loca-hi una capa de mozzarella, afegeix-hi els xampinyons i després la carn trossejada i marcada, i al damunt, l’escalivada ben escorreguda. Afegeix-hi una altra capa de mozzarella i acaba amb una capa d’espinacs. Tanca la pasta formant un sobre.
Pinta la superfície amb una barreja de rovell d’ou i crema de llet. Punxa la massa amb un escuradents i fes-hi dibuixos geomètrics senzills per decorar. Empolvora-ho amb sèsam torrat.
Forneja-ho en un forn preescalfat a 180 °C durant 30 o 40 minuts, fins que la pasta sigui daurada.
Quan sigui tebi i al plat, guarneix l’strudel amb brots o germinats de bròcoli. Acompanya’l amb una maionesa casolana d’escalivada, si ho desitges.
Recepta elaborada per Sue Moya, cuinera i creadora del perfil @art_by_sue