Companys de viatge
SoulBlim, fruites i verduresde temporada amb gust de veritat
En ple Parc Agrari del Baix Llobregat, la família Torras Mulet, amb més de cinc generacions d’experiència agrícola, ha sabut transformar la feina del camp en un projecte ecològic, sostenible i compromès amb les persones. Sota la direcció de Jaume Torras Mulet, i a través de la seva distribuïdora SoulBlim, l’empresa s’ha consolidat com una referència al món de l’alimentació ecològica i de proximitat.
La família Torras Mulet conrea fruita i verdura ecològica a vuit camps repartits per la comarca del Baix Llobregat, concretament a Sant Boi, Viladecans, Begues i Sant Climent, a pocs quilòmetres de Barcelona. A les botigues Veritas de la zona és possible trobar-hi els seus productes de temporada:
- A l’hivern carbassons, carxofes i bròcoli.
- A l’estiu tomàquets, síndries, melons i fruites de pinyol.
Una oferta propera i amb molt de gust.
Fruites i verdures amb ànima

Les fruites i verdures de SoulBlim destaquen pel seu gust autèntic, resultat d’un conreu ecològic curós i un entorn natural privilegiat: sòls fèrtils, clima mediterrani i proximitat al consumidor. Un bon exemple d’això són els seus tomàquets, considerats un dels productes estrella. Anddy Alvarado, coordinador i pagès de SoulBlim, destaca:
“Tenim entre 25 i 30 tipus de tomàquets diferents. Ha estat una feina de molts anys quedar-nos amb les millors varietats, que són les que tenen més bon gust: tomàquet verd, Barbastre, cirerol, tomàquet blau… i moltes més”.
Compromís ecològic: conrear amb respecte i consciència

SoulBlim conrea totes les fruites i verdures sota estrictes pràctiques d’agricultura ecològica, amb l’objectiu de preservar la biodiversitat, mantenir la fertilitat del sòl i minimitzar l’impacte ambiental. Paula Rodríguez, responsable de comunicació i xarxes de SoulBlim, explica que la producció ecològica és la raó de ser de l’empresa:
“Vam decidir de fer el pas cap al conreu ecològic perquè creiem que és un acte de respecte cap al medi ambient, el producte i el consumidor final. Els aliments tenen una gran importància en la salut i, des de la nostra tasca com a pagesos, la manera com podem contribuir a millorar la vida de les persones és amb l’alimentació ecològica”.
En aquesta mateixa línia, Anddy destaca que les seves fruites i verdures segueixen el ritme natural del camp, sense pesticides ni fertilitzants químics:
“Busquem el benestar de la planta, la cuidem perquè creixi bé. A més a més, sempre collim el producte en el punt perfecte de maduració, perquè qui el consumeixi el gaudeixi al màxim”.
Tenir cura de l’entorn, tenir cura de l’ecosistema

El compromís ecològic de SoulBlim comença al sòl. A les seves finques, el maneig de la biodiversitat és clau per mantenir un ecosistema equilibrat i saludable. Anddy ens dona un exemple clar d’aquesta filosofia en una plantació de nectarines:
“Aquests arbres estan acompanyats per una coberta vegetal durant tot l’any. Amb això aconseguim dues coses: primer, protegir el terra i mantenir un ecosistema viu que afavoreixi el control natural de plagues; segon, oferir un entorn on els insectes beneficiosos i els arbres convisquin”.
Aquesta manera de treballar, respectuosa i basada en l’observació de la natura, és el nucli de l’enfocament agroecològic de SoulBlim.
Veritas i SoulBlim
Veritas i SoulBlim comparteixen els mateixos valors, missió i filosofia. Per això és un dels nostres companys de viatge de confiança.
Per a la família de pagesos i tot el seu equip, conrear no és només produir aliments, “és crear productes amb ànima”. La seva filosofia es basa a tenir cura de cada detall, des de la llavor fins que l’aliment arriba a la taula del comensal. L’objectiu és que, en tastar-lo, el sabor commogui, que la seva simplicitat sorprengui per la seva intensitat.

Aquesta dedicació no s’acaba a la collita, continua en la manera com es manipulen, es transporten i es presenten els aliments, sempre amb respecte i afecte.
“Quan una persona entén tot el que hi ha al darrere, assumeix també la responsabilitat de tractar aquest producte com una cosa especial”, explica la Paula.
Així, el cercle es tanca: fruita i verdura ecològica i autèntica que manté intacte el seu gust i essència fins a l’últim mos.
T’ha agradat aquest article? Coneix els nostres companys de viatge.