Atenció al client
De dilluns a divendres de 9 a 20 h. Dissabtes de 9 a 14 h (excepte festius).
La viticultura ecològica es basa en el cultiu d’una vinya sana i neta, en harmonia i equilibri amb el medi ambient, el raïm de la qual serà la base d’un vi ecològic elaborat sense substàncies químiques i mitjançant pràctiques tradicionals.
Fruit de l’equilibri de les diferents formes de vida a la vinya, la varietat de raïm i les condicions climàtiques s’obtenen grans vins ecològics, el segell dels quals garanteix que compleixen unes condicions de cultiu, elaboració i embotellament vigilades pel Consell Regulador.
Més enllà d’aquestes normes generals, cada celler té el seu propi enfocament i mètode d’elaboració.
L’objectiu és intervenir-hi el mínim.
Vi jove de raïm cabernet sauvignon, garnatxa i xarel·lo- De fermentació espontània i sense aclarir, és ric en aromes de fruita negra madura i resulta fantàstic per prendre amb carn i pasta.
L’agricultura biodinàmica, regulada pel segell Demeter, considera les finques com un conjunt en equilibri, i posa l’accent en la interrelació entre sòl, plantes i animals.
Segueixen un calendari de sembra basat en els astres i utilitzen preparats vegetals i minerals com a adob, al mateix temps que rebutgen els fertilitzants, pesticides i herbicides industrials.
Una prova de l’èxit de la recuperació de la varietat catalana sumoll, que aporta la frescor i les aromes de les fruites i plantes mediterrànies. La garnatxa atorga elegància i delicadesa a aquest equilibrat cupatge.
És possible que t’estiguis preguntant com pot ser que existeixin vins no vegans si és un producte d’origen vegetal… La resposta està en la clarificació -el procés al qual se sotmet el vi abans d’embotellar-lo per eliminar impureses-.
Normalment se sol fer amb albúmina d’ou, caseïna (una proteïna derivada de la llet) o fins i tot gelatina obtinguda de cartílags d’animals.
En els vins vegans es fan servir proteïnes de blat, patates, pèsols o bentonita (una varietat d’argila).
Un vi jove, amb notes de fruita blanca (pera, poma, préssec d’aigua) i molt fresc, que s’elabora amb raïm de la varietat muscat de Frontignan i xarel·lo i és perfecte per acompanyar arrossos, pastes i aperitius.
L'essència dels vins ecològics resideix a reprendre la forma en...
Les cerveses ecològiques fermenten de manera natural sense que hi...
En comparar un vi ecològic amb un de no ecològic,...
Situada al mig del poble de Grabuac, Vilafranca del Penedès,...