Sopa de galets amb pilota de gall dindi i col arrissada
Els plats tradicionals no passen mai de moda, perquè els podem reinventar sense que deixin de ser ells mateixos. En aquest cas, et presentem el clàssic dels clàssics de Nadal, la sopa de galets amb pilota, aquest cop feta amb carn de gall dindi, a més d’ingredients ecològics i de temporada, com la col arrissada.
Fes una primera cocció dels galets en aigua bullent amb sal durant 10 minuts. Reserva’ls a l’aigua de cocció.
Trosseja el gall dindi, la pastanaga, el porro, la cansalada i la col arrissada. Tot seguit, salpebra’ls i picola’ls. Posa en un bol la meitat de la pastanaga, del porro i de la col arrissada, i enretira’n la resta. Afegeix-hi la llet, l’ou i el pa ratllat, barreja-ho bé i fes-ne dues pilotes amb forma ovalada. Passa-les per farina i reserva-les.
Aboca tot el brou de verdures en una cassola. Afegeix-hi la resta de col arrissada, pastanaga i porro, prèviament trossejats. Deixa que bulli durant uns 5 minuts.
Treu l’excés de farina de les pilotes, afegeix-les al brou amb les verdures i bull-les durant 20 minuts. Incorpora-hi tot el brou de pollastre, el gra d’all ratllat i el manat de julivert. Tot seguit, posa-hi els galets sense el brou de cocció perquè s’acabin de coure durant 5 o 10 minuts.
I ja està tot llest per servir amb la pilota a daus, el julivert acabat de picar i un rajolí d’oli d’oliva verge extra.
T’ ha agradat aquesta recepta sopa de galets?Descobreix més.