La soja texturitzada és una proteïna vegetal que es pot utilitzar com a alternativa a la carn picada. Descobreix com utilitzar-la a la cuina, amb aquest vídeo de la xef Mireia Anglada.
Soja texturitzada
S’obté a partir de la soja; es tritura fins a aconseguir una farina, i d’aquesta s’extreu el greix.
A les botigues podem trobar-la fina o gruixuda. La fina és ideal per fer farcits i la gruixuda per a saltats.
Abans d’utilitzar-la, s’ha d’hidratar.
Hidratada en aigua
Utilitza una proporció de soja texturitzada gruixuda per dues d’aigua tèbia (també pots fer-ho amb brou o beguda vegetal).
Barreja-ho tot i deixa-ho en remull durant 10 minuts.
Estarà hidratada quan hagi absorbit tota l’aigua.
Una vegada inflada, es pot fer servir en saltats o en estofats, per exemple.
Hidratada en salsa
Salta una proporció de soja texturitzada fina amb oli a la paella perquè la textura sigui cruixent.
Quan comenci a torrar-se, afegeix-hi la salsa i deixa que bulli.