La gràcia de la shakshuka, un plat d’origen magrebí, és la combinació mediterrània de verdures i ou, un aliment que conté proteïnes d’alt valor biològic i un gran nombre de vitamines. El coriandre aporta frescor i una lleugera aroma de llimona.
Aquesta recepta te la proposa Marina Ribas de Més que Lletuga.
Talla la ceba a mitges llunes i sofregeix-la amb un raig d’oli d’oliva.
Trosseja l’albergínia i el carbassó en daus d’un centímetre aproximadament i afegeix-los a la ceba. Quan estiguin cuits, afegeix-hi el tomàquet, sapebra-ho al gust, tapa-ho i cou-ho a foc lent uns 15-20 minuts.
Amb l’ajuda d’una cullera, fes quatre forats damunt del sofregit i trenca un ou en cada forat.
Deixa que la clara quedi ben presa i el rovell cru per mullar-hi pa. Per accelerar la cocció dels ous, ho pots tapar durant uns minuts.
Decora-ho amb unes fulles de coriandre i serveix-ho acompanyat d’una mica de iogurt grec.