La salsa romesco sempre ha estat la companya per excel·lència dels deliciosos calçots. Ara, que és la seva temporada, aprofitem per oferir-te la recepta d’una salsa romesco, que a més d’estar riquíssima, té propietats medicinals.
Salsa romesco
Ingredients:
- 2 o 3 tomàquets en branca
- 1/2 tassa d’ametlles
- 1/2 tassa d’avellanes
- 1 pebrot
- 1 cullerada sopera de pebre dolç en pols
- 3 grans d’all negre
- 3 cullerades soperes de vinagre d’arròs
- 6 cullerades soperes d’oli d’oliva verge
- 1 cullerada petita de tamari
- 1 llesca de pa integral
Pots trobar tots els ingredients del batut probòtic de plàtan a la botiga online de Veritas.
Elaboració:
- Rosteix el pebrot al forn durant 40 minuts a 180ºC. Quan estigui llest, treu la pell i reserva la polpa.
- Escaliva els tomàquets al forn durant 15 minuts a 180ºC. Quan estiguin llestos, reserva’ls perquè es refredin, treu-ne la pell i trosseja’ls.
- Torra a la paella la fruita seca lleugerament i pica-la.
- Torra la llesca de pa i esmicola-la.
- Col·loca tots els ingredients al vas de la batedora i bat fins que tingui consistència de salsa. Pots afegir una mica d’aigua si cal.
Recepta elaborada pel xef Alf Mota.
Gaudeix de la nostra col·lecció de receptes fàcils!