Quinoa, un pseudocereal ric en proteïnes i minerals. De fet, posseeix proteïnes d’alt valor biològic, que contenen tots els aminoàcids essencials. És rica en fibra i minerals, com ferro, calci i fòsfor.
A més, resulta un aliment indispensable en el rebost dels celíacs, ja que no conté gluten.
La ecoxef Mireia Anglada t’ensenya com es cuina, tant per aconseguir que el cereal quedi solt (tipus paella), com per elaborar croquetes o hamburgueses.
Com cuinar la quinoa
Netejar i escórrer el gra.
Afegir-hi a una olla amb aigua* en fred. Quan comenci a bullir, tapar i cuinar durant 15 minuts.
* Per aconseguir que el cereal quedi solt, les mesures són: 1 de quinoa per 1 i mitja d’aigua. Per preparar croquetes o hamburgueses necessites 1 mesura de cereal per 2 d’aigua.
Contingut relacionat
Tècniques de cuina
Quinoa amb verdures – FastGood
Quinoa amb verdures, una recepta molt equilibrada i nutritiva que...
Tècniques de cuina
Hamburgueses de quinoa
Aquesta setmana, la foodblogger Tere Marín, de Las María Cocinillas,...
Tècniques de cuina
Fajol – Tècniques de cuina
Fajol, un pseudocereal amb un alt porcentatge en proteïna, apte per...