L’agricultura ecològica és respectuosa amb el medi ambient, promou la biodiversitat, i els cultius es duen a terme sense adobs ni pesticides de síntesi química.
A la guia ABC productes ecològics t’expliquem quins són les característiques i els beneficis de l’agricultura ecològica.
Segons la Comissió Europea, l’agricultura ecològica és un mètode de producció que té com a objectiu obtenir aliments utilitzant substàncies i processos naturals. D’aquesta manera, els aliments són conreats sense adobs ni pesticides de síntesi química (fungicides, insecticides o herbicides) i en la gestió no estan autoritzats els cultius transgènics (OMG). Per la seva banda, la sanitat vegetal es basa en mètodes preventius i únicament es poden utilitzar fitosanitaris naturals recollits en l’annex II del Reglament (CE) 889/2008.
Així, s’aconsegueix mantenir un equilibri dels ecosistemes, es du a terme un ús responsable de l’energia i dels recursos naturals, i es redueix la contaminació. A més, segons diversos estudis, els aliments d’origen ecològic tenen més qualitat nutricional i més sabor.
Imatge amb la col·laboració d’Ecovalia Clica la imatge per fer-la més gran.