Púding de xia i cacau amb fruites vermelles, una recepta perfecta per preparar amb nens, ja que poden fer-la pràcticament sols. La clau són les llavors de xia, que com que estan en remull absorbeixen una gran quantitat de líquid i alliberen el mucílag, una substància gelatinosa gràcies a la qual aconseguim una textura de púding, sense necessitat de cocció ni d’afegir-hi farina ni ous. El resultat són unes postres delicioses amb gust xocolata i textura cruixent gràcies a la fruita seca.
Púding de xia i cacau amb fruites vermelles
Ingredients:
Elaboració:
- Tria un recipient ample i alt per abocar dins la beguda d’ametlles amb les llavors de xia i barreja-ho bé.
- Afegeix el cacau i el xarop d’atzavara i torna a remenar.
- Les llavor de xia han de deixar-se en remull durant 4 hores com a mínim (o tota la nit, si pot ser) perquè s’activin i absorbeixin el líquid, i quedi així una textura tipus gelatina.
- Per servir-ho posa al fons d’un bol una capa de púding, decora-la amb fruites vermelles i tira-hi per sobre fruita seca que hauràs esmicolat prèviament amb les mans.