Pollastre amb llimona! Impossible resistir-se a aquesta recepta nutritiva, saborosa i equilibrada que combina la carn magra del pollastre amb els carbohidrats de la patata i el poder refrescant de la llimona. Completa-la amb una amanida verda i gaudeix d’un menú lleuger i saludable.
Pollastre amb llimona i patates
Ingredients:
1 pollastre sencer
4 llimones
4 patates
2-3 branquetes de romaní fresc
Pebre
Sal
Oli d’oliva verge extra
Pots trobar tots els ingredients d’aquesta recepta a la botiga online de Veritas.
Elaboració:
Preescalfa el forn a 220 °C i revisa el pollastre, per assegurar que està ben net per dins i sense restes de plomes a les ales i les potes.
Unta el pollastre amb una mica d’oli d’oliva, salpebra’l per tots dos costats i col·loca’l en una safata gran per a forn.
Esprem 2-3 llimones, fins a aconseguir uns 200 ml de suc i ruixa el pollastre. Trosseja l’altra llimona a quarts i introdueix-los dins del pollastre, juntament amb les branquetes de romaní.
Posa la safata al forn, abaixa la temperatura a 200 °C i rosteix el pollastre durant uns 50 minuts aproximadament o fins que estigui a punt. Ho pots saber punxant la carn amb un escuradents llarg: el suc ha de sortir blanquinós o transparent, no rosat ni vermellós, cosa que indicaria que encara no està.
Tingues a mà una mica de suc de llimona barrejat amb aigua per si durant la cocció s’evaporen els sucs, ja que és important que no es ressequi.
Mentre el pollastre es cou, pela les patates, talla-les a grills, afegeix-hi sal i fregeix-les en abundant oli d’oliva. Reserva-les sobre un paper de cuina perquè absorbeixin l’excés d’oli.
Uns quants minuts abans de treure el pollastre del forn, col·loca les patates fregides a la safata perquè s’impregnin dels sucs del pollastre i la llimona.
Una recepta ideada per Marina Ribas, professora de cuina saludable, a més d’impulsora de la pàgina web marinaribas.es.