Arriba el cap de setmana i a tots ens ve de gust permetre’ns algun capritx. El primer que sol passar-nos pel cap són aliments que, generalment, no són els més saludables, com ara pizzes, hamburgueses, dolços o coses similars. Però el que és sa no té per què ser avorrit. Així que hem decidit preparar una pizza amb base de coliflor. Sí, tal com ho llegeixes, una pizza que incorpora la coliflor a la base. Una manera fàcil d’incloure verdures en la teva alimentació sense gairebé ni adonar-te’n i una manera fàcil, també, que els petits de casa mengin coliflor sense dir ni piu.
Pizza amb base de coliflor
La coliflor és una crucífera antioxidant rica en vitamines C i K.
Gaudeix aquesta recepta, elaborada per la dietista integrativa Glenn Cots.
Talla la coliflor en trossos petits i tritura-la en un processador d’aliments o amb un ratllador fins que sembli arròs o cuscús. Cou-la al vapor durant 5 minuts.
Deixa-la refredar, col·loca-la en una gasa i elimina’n tota l’aigua.
En un bol gran, barreja la coliflor, la farina de fajol i la farina de cigrons fins que quedin ben integrades. Després, afegeix-hi l’ou i barreja-ho bé. Afegeix-hi la sal, l’orenga i una cullerada sopera d’oli d’oliva, i torna-ho a barrejar.
Posa paper de forn a la safata de forn. Afegeix-hi un raig d’oli i escampa’l bé perquè la massa no s’enganxi.
Posa’t oli a les mans i dona forma a la massa. Estén-la sobre la safata i aixafa-la fins que el gruix sigui molt fi.
Cou la massa uns 20 minuts, treu-la del forn, col·loca-hi els toppings per damunt (menys els cors de carxofa i la ruca) i cou-la uns 10 minuts més. Afegeix-hi els ingredients que falten.
Gaudeix de les nostres receptes amb verdures!
Contingut relacionat
Fàcils
Pizza d’albergínia exprés
A qui no li agraden les pizzes? El secret de...
Fàcils
Pizza de bròquil i cirerols – FastGood
Pizza de bròquil i cirerols. Recepta preparada per a la...
Fàcils
Coliflor gratinada amb salsa de tomàquet
Coliflor gratinada, una recepta rica en proteïna vegetal que combina...