El gust del seitan fumat marinat amb espècies contrasta de manera espectacular amb la salsa de iogurt. A més, el seitan és una boníssima font de proteïna vegetal de qualitat perquè conté pràcticament tots els aminoàcids essencials i és lliure de colesterol.
Esmicola el seitan amb les mans per obtenir-ne tires fines i irregulars, semblants a la carn per a kebab.
Col·loca les tires de seitan en un bol i afegeix-hi el tamari, el pebre vermell dolç, l’all en pols, el pebre negre i les dues cullerades d’oli d’oliva. Barreja-ho amb cura perquè s’integrin bé els ingredients.
Deixa reposar la preparació a la nevera i recorda que com més temps reposi, més sabors absorbirà el seitan. Si és possible, fes-ho d’un dia per l’altre.
Humiteja el pa de pita i escalfa’l al forn durant uns 5 minuts, a 180 °C amb escalfor superior i inferior.
Escalfa una paella amb un rajolí d’oli i marca les tires de seitan per tots dos costats fins que es daurin. Reserva-ho.
Fes la salsa barrejant tots els ingredients amb l’ajuda d’unes varetes, fins que no quedin grumolls. Reserva-la.
Talla la part superior del pa, obre’l amb cura perquè no es trenquin massa les parets, pinta la part interior amb una mica de salsa, afegeix-hi una mica de mesclum i posa al centre la carn emmetxada de seitan. Acaba el plat amb una mica més de salsa i serveix-ho.
Una recepta ideada per Míriam Fabà, professora de cuina vegana i creadora de veganeando.com.