El menjar és un dels elements característics de Nadal, l’ocasió perfecta per aplegar amics, familiars i coneguts i gaudir al voltant de la taula amb els plats típics. Per això, durant les festes, les llars s’omplen de dolços de Nadal com torrons, neules i polvorons.
A les nostres botigues trobaràs una gran varietat de productes nadalencs, des de bombons, passant per torrons, infusions, cereals per esmorzar, calendaris d’Advent, etc. Tots procedeixen de conreus ecològics i els elaborats tenen, almenys, el 95% de les matèries primeres d’origen agrari ecològiques i sense ús d’OMG.
Torrons
Si hi ha un dolç típic de Nadal, sens dubte són els torrons. Tot i que l’assortiment és ampli, destaquen els clàssics: el dur i el tou o de Xixona, elaborats a base d’ametlles picades, el de crema cremada i els de xocolata, sigui negra o amb llet amb avellanes o ametlles. Tots són elaborats de manera artesanal amb les millors matèries primeres. Disponibles també sense gluten, sense lactosa i vegans.
Rosquilles i polvorons
Un altre dels dolços tradicionals són les rosquilles de vi i anís i els assortiments de polvorons, decorats amb sucre de llustre, amb un toc de canyella i llimonai aquella textura tan buscada que es desfà en menjar-los.
Neules i cookies
Les galetes elaborades amb espècies típiques de l’època de Nadal com clau, canyella i cardamom ens transporten a una tarda a casa gaudint d’un cafè i un te acompanyats d’una manta o amb la llar de foc de fons. Igual que les cruixents i lleugeres neules, tradicionals o recobertes de xocolata, que no poden faltar a cap casa durant les festes.
Panettones
A la fleca, el dolç per excel·lència és el panettone. Elaborat amb una massa tipus brioix farcida amb panses, fruita confitada, fruita seca o xocolata i en forma de cúpula, és perfecte com a esmorzar o berenar o després dels àpats principals. Tot i que se sol elaborar a base de farina de força i mantega, també disposem de versions sense gluten i veganes.
Infusions
Són ideals per prendre després dels copiosos àpats principals o entre hores per les seves propietats digestives, i són elaborades a base de pastes i espècies com el clau, la canyella, el cardamom o el gingebre, entre d’altres. També en format calendari d’Advent, per poder-les anar obrint durant el mes de desembre i gaudir cada dia d’un gust diferent.
No t’oblidis que, sigui quin sigui el teu favorit, la millor opció és triar productes elaborats amb ingredients ecològics! Són lliures de possibles restes de pesticides i fertilitzants de síntesi química, no contenen ingredients transgènics i l’ús d’additius és molt limitat en comparació amb els no ecològics.