Pautes per millorar la teva digestió, afavorint al sistema digestiu i menjant de manera equilibrada i saludable.
L’estrès, les preocupacions, el poc temps que dediquem a menjar quan estem a la feina, els dinars excessius, l’abús d’olis i salses … El resultat és un sistema digestiu ressentit que va acompanyat de mals de panxa, digestions lentes, somnolència, cansament, etc.
Pautes per millorar la teva digestió
- La fruita, entre hores: la fruita s’ha de menjar a mig matí o a mitja tarda, mai al final dels àpats. D’aquesta manera s’evita la barreja de molts aliments i la seva fermentació. Per millorar la digestibilitat de la fruita, pots fer una compota, passar-la per la paella i afegir una mica de canyella.
- Germinats i fermentats: el consum de germinats -de bròquil, soia- i de fermentats -pickles, quefir- aporta enzims que ajuden a trencar els trossos d’aliments en molècules més petites, de manera que afavoreixin la digestió i l’absorció de nutrients.
- Brou calent d’aperitiu: és ideal començar els àpats amb una sopa o brou calent lleugerament salat. L’objectiu és preparar la temperatura digestiva perquè es pugui produir un bon procés digestiu.
- Evitar els líquids freds: durant els àpats és recomanable no prendre begudes molt fredes i no beure més de dos gots d’aigua, ja que l’excés dilueix els sucs gàstrics.
- Sopar aviat: s’ha d’intentar sopar abans de les nou del vespre. Així, tens temps suficient per fer la digestió i millorar la qualitat del son.
- A la nit, verdures cuites: a l’hora de sopar és millor evitar les fruites i verdures crues. Per tant, el recurs fàcil d’una amanida ràpida per sopar pot empitjorar la digestió i, en conseqüència, el descans nocturn. És fonamental coure bé els aliments com la coliflor, la col, el bròquil, els llegums, la ceba, el carabassó i l’all.
- Prendre infusions digestives: poden ajudar a millorar la digestió si es prenen després dels àpats. El te de tres anys amb kuzu i la pasta d’umeboshi són dos remeis que poden funcionar per calmar els símptomes d’una digestió difícil.
- Mastegar a poc a poc: cal menjar en un lloc tranquil i sense distraccions. Després de cada mos és recomanable deixar el cobert a taula i mastegar bé. El temps òptim per menjar és d’un mínim de vint minuts.
- Tenir una actitud tranquil·la: de vegades els mals de panxa són fruit de l’estrès, l’ansietat o les emocions reprimides. Cal prendre les coses amb calma, relativitzar els problemes i passar més temps amb persones que t’aportin bones sensacions.
Pots trobar tots els productes d’aquest article a la botiga en línia de Veritas o a les botigues físiques. Troba el teu supermercat Veritas més pròxim!