El pastís de quinoa i xocolata té els beneficis del cacau i els de la quinoa.
El cacau té molts antioxidants. És un aliment que sempre que el mengem tenim una sensació de plaer i benestar, ja que tonifica el sistema nerviós. Sempre és millor comprar cacau pur de cultiu ecològic i de comerç just.
D’altra banda, la quinoa és un aliment ric en proteïna i aminoàcids essencials, com per exemple la lisina que aporta una qualitat proteica similar a la carn.
Una combinació perfecta per a fer un pastís deliciós i ple de fibra i proteïna!
Pastís de quinoa i xocolata
Ingredients:
- 2/3 de tassa de quinoa
- 1/2 tassa de beguda d’ametlles
- 4 ous
- 1 tassa i mitja de cacau en pols sense sucre o de garrofa en pols
- 1 cullerada petita de vainilla
- 3/4 de tassa de mantega
- 1 cullerada de llevat
- 1 tassa de sucre integral
- Sal
Ingredients per a la cobertura:
- 1/2 tassa de crema
- 4 onzes de xocolata amarg
Pots trobar tots els ingredients d’aquesta recepta a la botiga en línia de Veritas.
Elaboració:
- El primer que cal fer és coure la quinoa i deixar-la refredar completament.
- Escalfa el forn a màxima temperatura i unta un motlle rodó amb mantega.
- Posa a la batedora els ous, la vainilla, la beguda d’ametlles, la quinoa i la mantega fosa i refredada. Bat fins que quedi una barreja suau.
- En un bol, barreja el sucre, el cacau, el llevat i una mica de sal, i afegeix-ho a la barreja anterior. Remou bé.
- Col·loca la barreja en el motlle i deixa-ho al forn durant 50 minuts a temperatura mitjana.
- Prepara la cobertura de xocolata quan el pastís s’hagi refredat completament. Per fer-la, posa la nata en una cassola i escalfa-. Col·loca la xocolata en un recipient resistent a la calor i aboca la nata calenta. Remou fins que es barregi. Deixa-ho refredar dos minuts i aboca sobre el pastís.
Gaudeix de la nostra proposta de postres saludables!