El pastís de carn Wellington és un clàssic de la gastronomia britànica. Tradicionalment, s’elabora amb filet de vedella embolcallat en una barreja de xampinyons, herbes, pernil i pasta de full. Avui dia n’hi ha moltes variants, i en aquesta ocasió et proposem una versió més casolana: un pastís de carn picada, embolicat en creps d’espinacs i pasta de full, preparat amb ingredients ecològics. Una opció deliciosa i original per gaudir d’aquestes festes.
Per a 8-10 persones 2 hores Dificultat mitjana/alta
Ingredients
Ingredients de la barreja de carns:
600 g de carn picada de vedella
400 g de carn picada de porc
120 g de pa ratllat
½ ceba morada
100 g de pebrots del piquillo al forn
Un grapat d’olives negres confitades
Un grapat d’olives verdes
Un grapat de panses
1 ou gros
Sal i pebre negre al gust
Ingredients de les creps d’espinacs:
70 g d’espinacs baby fresques
115 g de llet sencera
1 ou
50 g de farina comuna
Un pessic de sal
OOVE
Mantega
Ingredients crema duxelles de xampinyons:
6 xampinyons portobel·lo grossos
½ ceba
1 gra d’all
OOVE
Un xic de romaní fresc
1 llauna de paté de porc al romaní
Sal i pebre
Ingredients per muntar el pastís Wellington:
2 làmines de pasta fullada
1 ou batu
Per acompanyar:
Salsa de tomàquet amb bolets
Elaboració
De la barreja de carns:
En un bol gran, barreja les carns picades amb el pa ratllat, la ceba morada, els pebrots i les olives, tot ben picadet. Tot seguit, afegeix-hi les panses i l’ou.
Assaona els ingredients amb sal i pebre al gust, i barreja’ls bé fins a obtenir-ne una massa homogènia.
Dona-hi forma de rotlle allargat i reserva a la nevera durant uns minuts.
Col·loca la massa en una safata i enforna-la a 200 °C durant 20 minuts. Deixa que es refredi.
De les creps d’espinacs:
Tritura els espinacs amb la llet, l’ou, la farina, la sal i un rajolí d’OOVE fins a obtenir-ne una barreja líquida i verda.
Escalfa una paella antiadherent o una crepera amb una mica de mantega.
Vessa-hi una fina capa de la massa i cuina-la 1 minut per cada banda.
Repeteix-ho fins a tenir 2 creps fines (quedaran força grosses). Deixa-les refredar.
De la crema duxelles de xampinyons:
Pica molt finets els xampinyons, la ceba i l’all.
Sofregeix primer la ceba i l’all en oli d’oliva verge extra fins que siguin tendres.
Afegeix-hi els xampinyons amb el romaní, i cou-los fins que deixin anar l’aigua i s’evapori. Salpebra-ho.
Incorpora-hi el paté i barreja-ho bé fins a formar una pasta espessa. Deixa que es refredi abans d’usar-la.
Muntatge del pastís Wellington:
Col·loca una de les creps d’espinacs per formar una base.
Posa-hi a sobre el pastís de carn ja fred.
Unta-hi al damunt una capa de la crema duxelles de xampinyons.
Col·loca l’altra crep sobre el rotlle de carn, prement-hi perquè quedi compacte.
Estén la massa de pasta fullada a la safata de forn i posa-hi a sobre el rotlle embolicat amb les creps.
Tanca bé les vores i guarneix amb tires de pasta de full per sobre.
Punxa’l perquè en surti el vapor i no esclati.
Pinta’n tota la superfície amb l’ou batut.
Preescalfa el forn a 200 °C i enforna el pastís durant 30 minuts a 180 °C o fins que la pasta fullada sigui daurada i cruixent.
Deixa que reposi durant 15 minuts abans de tallar perquè no s’esfondri.
Per servir:
Escalfa la salsa de tomàquet amb bolets.
Talla el pastís a rodanxes grosses i acompanya’l amb la salsa calenta.
Opcional: afegeix-hi una guarnició de puré de patates o una amanida verda.
Sue Moya, cuinera i creadora del perfil @art_by_sue
Contingut relacionat
Receptes
Unes festes delicioses i saludables per a tota la família
El desembre és una època màgica plena d’alegria i bon...
Receptes
Llavors funcionals: petites per fora, gegants en nutrients
Les llavors són un dels aliments més concentrats en nutrients...
Receptes
Vitamina C: l’antioxidant essencial que el teu cos necessita cada dia
La vitamina C, també coneguda com a àcid ascòrbic, és una...
Receptes
Vasitos de mandarina con ‘crumble’ de almendras y cacao
Un postre ideal para compartir y disfrutar durante las fiestas....