Receptes

Pastís de carn Wellington

El pastís de carn Wellington és un clàssic de la gastronomia britànica. Tradicionalment, s’elabora amb filet de vedella embolcallat en una barreja de xampinyons, herbes, pernil i pasta de full. Avui dia n’hi ha moltes variants, i en aquesta ocasió et proposem una versió més casolana: un pastís de carn picada, embolicat en creps d’espinacs i pasta de full, preparat amb ingredients ecològics. Una opció deliciosa i original per gaudir d’aquestes festes.

Per a 8-10 persones
2 hores
Dificultat mitjana/alta

Ingredients

Ingredients de la barreja de carns:

  • 600 g de carn picada de vedella
  • 400 g de carn picada de porc
  • 120 g de pa ratllat
  • ½ ceba morada
  • 100 g de pebrots del piquillo al forn
  • Un grapat d’olives negres confitades
  • Un grapat d’olives verdes
  • Un grapat de panses
  • 1 ou gros
  • Sal i pebre negre al gust

Ingredients de les creps d’espinacs:

  • 70 g d’espinacs baby fresques
  • 115 g de llet sencera
  • 1 ou
  • 50 g de farina comuna
  • Un pessic de sal
  • OOVE
  • Mantega

Ingredients crema duxelles de xampinyons:

  • 6 xampinyons portobel·lo grossos
  • ½ ceba
  • 1 gra d’all
  • OOVE
  • Un xic de romaní fresc
  • 1 llauna de paté de porc al romaní
  • Sal i pebre

Ingredients per muntar el pastís Wellington:

  • 2 làmines de pasta fullada
  • 1 ou batu

Per acompanyar:

  • Salsa de tomàquet amb bolets

Elaboració

De la barreja de carns:

  1. En un bol gran, barreja les carns picades amb el pa ratllat, la ceba morada, els pebrots i les olives, tot ben picadet. Tot seguit, afegeix-hi les panses i l’ou.
  2. Assaona els ingredients amb sal i pebre al gust, i barreja’ls bé fins a obtenir-ne una massa homogènia.
  3. Dona-hi forma de rotlle allargat i reserva a la nevera durant uns minuts.
  4. Col·loca la massa en una safata i enforna-la a 200 °C durant 20 minuts. Deixa que es refredi.

De les creps d’espinacs:

  1. Tritura els espinacs amb la llet, l’ou, la farina, la sal i un rajolí d’OOVE fins a obtenir-ne una barreja líquida i verda.
  2. Escalfa una paella antiadherent o una crepera amb una mica de mantega.
  3. Vessa-hi una fina capa de la massa i cuina-la 1 minut per cada banda.
  4. Repeteix-ho fins a tenir 2 creps fines (quedaran força grosses). Deixa-les refredar.

De la crema duxelles de xampinyons:

  1. Pica molt finets els xampinyons, la ceba i l’all.
  2. Sofregeix primer la ceba i l’all en oli d’oliva verge extra fins que siguin tendres.
  3. Afegeix-hi els xampinyons amb el romaní, i cou-los fins que deixin anar l’aigua i s’evapori. Salpebra-ho.
  4. Incorpora-hi el paté i barreja-ho bé fins a formar una pasta espessa. Deixa que es refredi abans d’usar-la.

Muntatge del pastís Wellington:

  1. Col·loca una de les creps d’espinacs per formar una base.
  2. Posa-hi a sobre el pastís de carn ja fred.
  3. Unta-hi al damunt una capa de la crema duxelles de xampinyons.
  4. Col·loca l’altra crep sobre el rotlle de carn, prement-hi perquè quedi compacte.
  5. Estén la massa de pasta fullada a la safata de forn i posa-hi a sobre el rotlle embolicat amb les creps.
  6. Tanca bé les vores i guarneix amb tires de pasta de full per sobre.
  7. Punxa’l perquè en surti el vapor i no esclati.
  8. Pinta’n tota la superfície amb l’ou batut.
  9. Preescalfa el forn a 200 °C i enforna el pastís durant 30 minuts a 180 °C o fins que la pasta fullada sigui daurada i cruixent.
  10. Deixa que reposi durant 15 minuts abans de tallar perquè no s’esfondri.

Per servir:

  1. Escalfa la salsa de tomàquet amb bolets.
  2. Talla el pastís a rodanxes grosses i acompanya’l amb la salsa calenta.
  3. Opcional: afegeix-hi una guarnició de puré de patates o una amanida verda.

Sue Moya, cuinera i creadora del perfil @art_by_sue

Contingut relacionat

  • Receptes

Unes festes delicioses i saludables per a tota la família

El desembre és una època màgica plena d’alegria i bon...

  • Receptes

Llavors funcionals: petites per fora, gegants en nutrients

Les llavors són un dels aliments més concentrats en nutrients...

  • Receptes

Vitamina C: l’antioxidant essencial que el teu cos necessita cada dia

La vitamina C, també coneguda com a àcid ascòrbic, és una...

  • Receptes

Vasitos de mandarina con ‘crumble’ de almendras y cacao

Un postre ideal para compartir y disfrutar durante las fiestas....