Ja és aquí la carbassa, aquesta hortalissa de color taronja que botànicament és una fruita. La seva polpa dura s’estova amb la cocció i queda suau i cremosa, ideal per donar cos a un guisat, un sofregit o una sopa. Aquesta vegada, podràs gaudir d’una recepta molt nutritiva i saciant gràcies a la pasta proteica de llegum, i molt agradable al paladar gràcies a la beixamel de carbassa.
Pela i talla la carbassa a daus, i la ceba i l’all fresc, a dauets més petits.
Escalfa una paella amb l’oli. Quan estigui llesta, salta l’all fins que comenci a daurar-se, continua amb la ceba i, quan comenci a clarejar, incorpora-hi la carbassa i remena per integrar-la.
Afegeix-hi la sal i el pebre, barreja-ho per ajuntar-ho amb la resta d’ingredients i ves cuinant fins que la ceba i la carbassa siguin ben toves. Si se t’enganxen a la paella, pots afegir-hi un rajolí d’aigua.
Tempera la preparació i tritura-la amb la beguda de soja i el llevat nutricional, fins que quedi una crema espessa, brillant i sense grumolls.
Bull els fusilli com s’indica a la bossa fins que estiguin al dente, no més de 8 minuts o se’t desfaran.
Afegeix el julivert sec a la beixamel i barreja-ho per integrar-lo a la salsa.
Finalment, incorpora la pasta escorreguda a la salsa i remena-ho amb cura.
Serveix, decora amb una miqueta més de julivert sec, i a gaudir!
Si vols afegir-hi més nutrients, pots decorar el plat amb unes llavors de cànem, que hi aportaran un extra d’aminoàcids.
Text: Míriam Fabà, professora de cuina vegana i creadora de veganeando.com