Atenció al client
De dilluns a divendres de 9 a 20 h. Dissabtes de 9 a 14 h (excepte festius).
El pa ecològic és més ric en proteïnes, fibres i minerals que el no ecològic. A més, té més gust i aroma. El pa blanc de producció ecològica aporta un 17% més de minerals que el pa artesanal no ecològic, i l’integral aporta més fibra, minerals i proteïnes.
A Veritas elaborem el pa a partir de la massa mare, que li atorga el seu gust àcid característic i la capacitat de durar tendre gairebé una setmana. La massa mare es caracteritza per un procés de fermentació lent, i proporciona menys diòxid de carboni, però ofereix un pa amb un gust més àcid i molt més digestiu.
El pa és un producte perible que resulta de la cocció d’una massa obtinguda per una barreja concreta de farines de diferents cereals, sal i aigua. Aquesta barreja és fermentada per determinades espècies de microorganismes.
Farina
Està constituïda per la mòlta de l’endosperma d’un cereal fins a aconseguir la textura de pols.
Sal
La seva presència és opcional en alguns pans i les seves funcions principals són reforçar els sabors i aromes, a més d’afectar la textura final de la massa, ja que pot arribar fins a un 2% del pes total de la farina. En el nostre pa ecològic utilitzem sals marines no refinades.
Llevat
És un conjunt de microorganismes que s’alimenten del midó i dels sucres existents en la farina. A causa d’això, en el procés de fermentació es genera etanol (que s’evapora durant l’enfornada) i diòxid de carboni (que provoca que la massa del pa s’infli i augmenti de volum).
El nostre pa ecològic s’elabora a partir de massa mare, una pasta de farina i aigua que fermenta a causa de la presència de llevats naturals presents en el mateix cereal. La massa mare es caracteritza per un procés de fermentació lent, que proporciona menys diòxid de carboni, però ofereix un pa amb un gust més àcid i molt més digestiu.
En comparar les característiques del pa ecològic amb les del no ecològic, veiem que el primer aporta més beneficis per a l’organisme. Gaudeix de totes les varietats que elaborem al nostre obrador.
Font: M. D. Raigón (Dept. de Química de l’Escola Tècnica Superior del Medi Rural i Enologia, Universitat Politècnica de València)
Pots trobar tots els productes d’aquest article a la botiga en línia de Veritas o a les botigues físiques. Troba el teu supermercat Veritas més pròxim!
Descobreix el pa de sègol; d'escorça fosca i molla densa,...
Les farines ecològiques s'elaboren artesanalment i segons els processos tradicionals...
Alguns dels principals criteris en què ens basem quan anem...