Lleuger, esponjós i saludable, aquest pa de pessic de poma i iogurt és perfecte per esmorzar, berenar, prendre de postres… El suc de mandarina li aporta suculència i la canyella, un toc aromàtic, a més d’un gust característic.
A més, la foodblogger Alina, de Green Mama ha fet servir panela Veritas, un producte subministrat per Oxfam Intermón que contribueix a millorar la vida de molts dels petits productors de la regió de Piura, Perú.
Pa de pessic de poma i iogurt
Ingredients:
- 1/2 kg de farina d’espelta integral
- 2 ous
- 6 cullerades soperes de iogurt natural de cabra o vaca
- 1 poma fuji
- 2 mandarines
- 1/2 tassa de panela
- 1 cullerada petita i mitja de llevat en pols
- 1 cullerada petita de canyella en pols
- 120 ml d’oli d’oliva verge extra
Pots trobar tots els ingredients d’aquesta recepta a la botiga online de Veritas.
Elaboració:
- Preescalfa el forn a 180 ºC.
- Folra amb paper de forn un motlle rodó d’uns 24 cm o unta’l amb oli i farina perquè no s’enganxi el pa de pessic.
- Esprem el suc de les mandarines.
- Renta, pela i talla la poma a cubs.
- Bat els ous en un bol, afegint-hi a poc a poc la panela.
- En un altre bol, barreja la farina, la canyella i el llevat.
- Barreja la massa anterior amb l’oli a poc a poc (una mica de massa, una mica d’oli…) fins a integrar bé els ingredients.
- Afegeix-hi el suc de mandarina, el iogurt i la poma i remena-ho amb cura.
- Si vols, pots decorar el pa de pessic amb una poma tallada a mitges llunes o nous pacanes.
- Enforna’l durant 30 minuts o fins que notis que està daurat per damunt. Per assegurar-te’n, punxa el pa de pessic amb un ganivet o un escuradents i si surten nets és que ja està fet.
- Deixa’l refredar un mínim de 10 minuts abans de desemmotllar-lo.
Gaudeix de la nostra col·lecció de dolços saludables.