Els ous al forn amb verdures i tomàquets secs és una recepta fàcil de preparar que resulta molt vistosa, saborosa i saludable. Si et ve de gust, pots variar les verdures adaptant-les als teus gustos i triant-les de temporada.
Ous al forn amb verdures i tomàquets secs
Ingredients:
- 4 ous
- 2 pastanagues grans
- 1 carbassó
- 2 patates mitjanes
- 130 g de tomàquets secs hidratats en oli
- 2 porros
- Pebre negre
- 1 manat d’espàrrecs verds
- Comí molt
- Orenga
- Formatge tendre de cabra (opcional)
- Sal marina
- Oli d’oliva verge extra
Pots trobar tots els ingredients d’aquesta recepta a la botiga online de Veritas.
Elaboración:
- Escalfa el forn a 190 °C.
- Pela les patates i trosseja-les a daus petits perquè es coguin bé quan els facis al forn.
- Pela les pastanagues i talla-les a rodanxes.
- Renta els espàrrecs, descarta’n la part dura del final i trosseja’n la part tendra.
- Passa per sota l’aixeta el porro i fes-ne rodanxes petites.
- Renta el carbassó i talla’l a mitges llunes.
- Unta una safata de forn amb oli, col·loca-hi les patates i les verdures per damunt, amaneix-les amb un bon raig d’oli i un pessic de sal, remena-ho i enforna-ho durant uns 40-45 minuts o fins que les verdures estiguin tendres.
- Mentrestant, tritura els tomàquets secs en un processador d’aliments, juntament amb 50 ml d’oli, 1 culleradeta de sal, ½ culleradeta de comí, ½ culleradeta d’orenga i pebre negre al gust.
- Ratlla una mica de formatge de cabra i reserva’l.
- Barreja les verdures rostides amb la pasta de tomàquets secs i trenca-hi els ous per damunt, procurant que quedin separats.
- Escampa el formatge de cabra ratllat per sobre i torna-ho a enfornar uns 12-15 minuts.
- Retira-ho del forn i, abans de servir, trenca els ous i barreja’ls amb les verdures.
Gaudeix d’aquesta recepta que et proposa Gina Estapé, nutricionista integrativa.
Descobreix més receptes.