Tècniques de cuina

Ou – Tècniques de cuina

L’ou és un dels aliments més complets que existeixen. Conté tots els nutrients essencials i proteïnes d’alt valor biològic, a més d’una gran quantitat de vitamines i minerals.

L’ecològic procedeix de gallines criades en les millors condicions que s’alimenten de pinsos ecològics. Com a conseqüència, l’ou que ponen té més frescor, qualitat i riquesa nutricional. Descobreix les diferències entre un d’ecològic i un altre de no ecològic.

A la cuina és d’allò més versàtil i admet moltes coccions, però és important conèixer-ne la tècnica perquè mantingui intactes les propietats nutricionals. La xef Mireia Anglada t’ensenya la tècnica de cuina de l’ou dur.

Com fer un ou dur: fàcil, sa i al punt!

Malgrat l’aparent senzillesa, coure un ou dur té els seus secrets. T’ensenyem pas a pas com aconseguir una cocció perfecta i saludable amb què es conserven inalterades les seves propietats nutricionals.

Ou – Tècniques de cuina

  1. Treu-lo de la nevera perquè estigui a temperatura ambient.
  2. Posa aigua a bullir, i quan arrenqui el bull afegeix-lo. D’aquesta manera evitem que la salmonel·la entri a l’ou.
  3. Cuina’l durant 6 minuts, perquè no s’oxidin els greixos saludables.
  4. Refreda’l i trenca’l. Si ho fas sota l’aigua et serà més fàcil treure-li la closca.
  5. Quan el tallis veuràs que el rovell queda cru i la clara cuita. Això indica que no s’han oxidat els greixos saludables.

Descobreix altres maneres de cuinar-lo i prepara receptes com aquests deliciosos ous farcits.

Pots trobar ous ecològics a la botiga online de Veritas.

Contingut relacionat

  • Tècniques de cuina

Ous farcits

Ous farcits, típics de la gastronomia mediterrània, agraden a tothom...

  • Tècniques de cuina

En què es diferencien els ous ecològics? – Estudis

Alguns dels principals criteris en què ens basem quan anem...

  • Tècniques de cuina

Cúrcuma – Tècniques de cuina

La cúrcuma, una espècia antiinflamatòria i antioxidant. Descobreix com incorporar-la...