L’ou és un dels aliments més complets que existeixen. Conté tots els nutrients essencials i proteïnes d’alt valor biològic, a més d’una gran quantitat de vitamines i minerals.
A la cuina és d’allò més versàtil i admet moltes coccions, però és important conèixer-ne la tècnica perquè mantingui intactes les propietats nutricionals. La xef Mireia Anglada t’ensenya la tècnica de cuina de l’ou dur.
Com fer un ou dur: fàcil, sa i al punt!
Malgrat l’aparent senzillesa, coure un ou dur té els seus secrets. T’ensenyem pas a pas com aconseguir una cocció perfecta i saludable amb què es conserven inalterades les seves propietats nutricionals.
Ou – Tècniques de cuina
Treu-lo de la nevera perquè estigui a temperatura ambient.
Posa aigua a bullir, i quan arrenqui el bull afegeix-lo. D’aquesta manera evitem que la salmonel·la entri a l’ou.
Cuina’l durant 6 minuts, perquè no s’oxidin els greixos saludables.
Refreda’l i trenca’l. Si ho fas sota l’aigua et serà més fàcil treure-li la closca.
Quan el tallis veuràs que el rovell queda cru i la clara cuita. Això indica que no s’han oxidat els greixos saludables.