Orada en sopa de miso, una recepta de l’ecoxef Mireia Anglada.
El miso és un aliment tradicional en la cultura japonesa que, a més de ser deliciós, combina molt bé amb qualsevol peix.
Orada en sopa de miso
Ingredients:
- 1 ració d’orada
- 120 g de xiitake sec
- 30 g de fulles d’espinacs
- 5 g d’oli de sèsam torrat
- 1 gra d’all
- Ceba tendra
Per al suc de cocció:
- 1 L d’aigua
- 150 ml de mirin
- 50 g de miso blanc
- 40 g de gingebre ratllat
- 25 g d’alga kombu seca
- 4 tiges de citronella o pells de llimona
Elaboració:
- Rehidrata el xiitake durant una hora aproximadament i talla a làmines fines el gra d’all. Reserva.
- Posa a bullir l’aigua amb el miso, l’alga kombu, el mirin, el gingebre i les tiges de citronella. Quan comenci a bullir espera 3 minuts, apaga el foc, deixa-ho en infusió mitja hora i cola-ho.
- Ajunta el suc anterior amb l’oli de sèsam, l’all, els espinacs i el xiitake rehidratat.
- Fes-hi un bull, afegeix-hi el peix i cou-ho un parell de minuts.
- Tapa-ho, retira-ho del foc i deixa-ho en infusió uns minuts.
- Serveix-ho i refresca-ho amb una mica de ceba tendra tallada fina.
Pots trobar tots els productes d’aquest article a la botiga en línia de Veritas o a les botigues físiques. Troba el teu supermercat Veritas més pròxim!Descobreix més receptes amb peix.