Receptes

Nyoquis casolans de patata amb salsa cremosa i shiitake

La patata és un tubercle molt versàtil i que agrada a tothom! En aquesta recepta la utilitzarem per crear un plat tradicional de la gastronomia italiana: els nyoquis.

Nyoquis casolans de patata amb salsa cremosa i shiitake - Recepta - Veritas

Els nyoquis (o gnocchi en italià) gairebé sempre els acostumem a comprar fets. Malgrat tot, els podem preparar fàcilment a casa amb patata, farina i ou. No són pas complicats, tot i que sí que requereixen temps de preparació. Aquesta recepta està elaborada amb ingredients ecològics, sense gluten i amb una salsa cremosa amb xiitakes. Perquè, això sí, els nyoquis cal combinar-los amb una bona salsa!

  1. Escalfa aigua en una olla i bull-hi les patates senceres durant uns 25-30 minuts, o fins que hi clavis un ganivet i siguin ben cuites. Després, retira i deixa refredar.
  2. Quan les patates ja siguin manipulables, pela-les i col·loca-les en un bol.
  3. Amb una forquilla, aixafa-les per fer-ne un puré.
  4. Afegeix-hi l’ou, una culleradeta de sal i bat-ho bé.
  5. Afegeix-hi la farina de fajol. Fes-ho a poc a poc, en petites tandes, fins a aconseguir una massa modelable.
  6. Agafa un grapat de la massa, premsa-la bé entre les mans i, després, sobre una superfície lleugerament enfarinada, fes rodar la massa fins que tingui forma de corda o xurro. Ha de ser prima, d’uns 2 cm aproximadament.
  7. Repeteix el mateix procediment per tenir tota la massa amb aquesta forma. En acabat, talla les cordes en porcions petites.
  8. Escalfa aigua en una olla i, quan bulli, afegeix-hi 1 culleradeta de sal i els nyoquis.
  9. A mesura que comencin a surar, retira’ls amb una escumadora.
  1. Pela la ceba, talla-la a daus ben petits i salta-la en una paella amb oli i una culleradeta de sal durant uns 10 minuts.
  2. Afegeix-hi els xiitakes laminats i salta-ho 10 minuts més.
  3. Finalment, afegeix-hi la llet de coco, el tomàquet triturat, un pessic de sal i pebre negre al gust. Deixa-ho fer xup-xup uns 10 minuts i, després, apaga el foc.
  4. Encén de nou el foc de la paella amb la salsa i, quan torni a arrencar el bull, afegeix-hi els nyoquis. Barreja’ls amb compte fins que quedin ben integrats i deixa-ho coure uns segons. Per acabar, apaga el foc.
  5. Decora-ho amb unes nous trossejades, unes fulles d’alfàbrega picades i, opcionalment, una mica de formatge feta trossejat.

Una recepta de Gina Estapé (@myhealthybites).

¿T’ha agradat aquesta recepta? Troba’n més aquí.

Contingut relacionat

  • Receptes

Pasta veggie a la parmesana

Apta per a vegans i vegetarians, aquesta recepta de pasta...

  • Receptes

Pasta integral amb salsa de taronja, formatge i nous

Molt rica en fibra, la pasta integral és un aliment...

  • Receptes

Macarrons amb xampinyons i pesto d’espinacs

Macarrons amb xampinyons acompanyats d’un deliciós pesto d’espinacs, perfecte per...

  • Receptes

Galets farcits

Els galets farcits olen ser els protagonistes de la típica...