Moniato rostit amb magrana, salsa de tahina i iogurt
A més de ser saborosos i de color intens, el moniato i la magrana són dos aliments de tardor molt beneficiosos per a la salut. El primer aporta energia de bona qualitat, gràcies a la seva riquesa en carbohidrats complexos i vitamines C i del grup B, mentre que la magrana és una fruita altament antioxidant.
Moniato rostit amb magrana, tahina i iogurt
Ingredients:
2 moniatos petits
¼ de magrana
1 iogurt vegetal de coco (o natural d’ovella)
½ cullerada petita de pasta d’umeboshi
2 cullerades d’aigua
1 cullerada de tahina torrada
Comí en pols
1 cullerada petita de suc de llimona
Coriandre
Llavors de carbassa
Pebre negre
Sal marina
Oli d’oliva verge extra
Pots trobar tots els ingredients d’aquesta recepta a la botiga online de Veritas.
Elaboració:
Escalfa el forn a 200 °C.
Renta els moniatos i trosseja’ls a grills verticals.
Col·loca els trossos de moniato en una safata de forn i unta’ls amb una mica d’oli, un pessic de sal, pebre negre i comí al gust.
Enforna’ls durant uns 35 minuts o fins que estiguin tendres, retira’ls del forn i deixa’ls refredar.
En un bol, barreja la tahina amb dues cullerades d’oli, l’aigua, el suc de llimona i la pasta d’umeboshi, i barreja-ho energèticament fins a aconseguir una salsa homogènia.
Desgrana la magrana i pica finament el coriandre.
Serveix els grills de moniato amb una cullerada de iogurt, grans de magrana, coriandre picat, llavors de carbassa i un parell de cullerades petites de salsa de tahina.
Gaudeix d’aquesta recepta que et proposa Gina Estapé, nutricionista integrativa.