Mongeta tendra amb tamari, un plat ideal que funciona tant com a entrant o acompanyament com per protagonitzar un sopar lleuger. Nutricionalment és molt equilibrat per la combinació dels carbohidrats complexos de la mongeta tendra, les proteïnes del formagte i els greixos. Aquesta recepta te la proposa Marina Ribas de
Més que Lletuga.
Aprofita el començament de la temporada de mongeta tendra i enriqueix la teva dieta gràcies al seu alt poder nutritiu. Són riques en proteïna vegetal, fibra, antioxidants, vitamina C, betacarotens i potassi, a més d’ajudar a regular el colesterol i el trànsit intestinal.
Mongeta tendra amb tamari i formatge feta
Ingredients:
Elaboració:
- Renta bé les mongetes i lleva’ls les puntes amb l’ajuda d’un ganivet.
- Bull-les durant uns minuts fins que qudein al dente. La cocció ha de ser curta perquè no perdin propietats i quedin massa toves.
- Escorre-les i passa-les tot d’una per aigua freda per aturar la cocció.
- Salteja les mongetes ja escorregudes i fredes en una paella amb un rajolí d’oli d’oliva i salsa tamari al gust.
- Col·loca-les en una safata i esmicola una mica de formatge feta per damunt. La salsa tamari i el formatge feta són bastant salats, de manera que hauràs d’equilibrar els dos ingredients.
- Trosseja les avellanes, posa-les damunt les mongetes i acaba-ho decorant tot amb els nabius deshidratats.
Descobreix la nostra col·lecció de receptes amb les verdures com a protagonistes.