Típicament mediterrànies, les mandonguilles agraden a petits i grans. En aquest cas, les mandonguilles de vedella en salsa de ceps proporcionen a la recepta un toc de tardor i la salsa resulta molt cremosa i untuosa gràcies a la llet de coco.
Ingredients:
- 300 g de carn picada de vedella
- 100 g de farina d’ametlla
- 25 g de ceps deshidratats
- 1 ou
- 1 llauna de llet de coco
- 1 cullerada sopera d’all en pols
- Julivert fresc
- Oli d’oliva verge extra
- Sal
- Pebre
Pots trobar tots els ingredients a la botiga online de Veritas.
Elaboració:
- Posa els ceps en un bol gran amb aigua i deixa que s’hidratin mentre vas preparant les mandonguilles.
- Barreja la carn picada amb l’ou, l’all en pols, un pessic de sal i pebre i una mica de julivert picat.
- Forma boles d’uns 3-4 cm de diàmetre amb les mans humides i passa-les per la farina d’ametlles.
- Escalfa una mica d’oli d’oliva en una paella, fregeix les mandonguilles fins que estiguin daurades i col·loca-les en un plat sobre paper de cuina absorbent perquè s’escorri l’excés d’oli.
- En una altra paella, col·loca els bolets hidratats juntament amb l’aigua de la hidratació –que aportarà molt sabor– i la llet de coco, i redueix-ho uns minuts a foc fort.
- Incorpora-hi las mandonguilles perquè s’acabin de cuinar i es xopin bé del gust de la salsa. Deixa-ho coure uns minuts més i serveix-ho amb arròs basmati.
T’han agradat aquestes mandonguilles de vedella amb salsa de ceps? Descobreix més receptes.
Una recepta ideada per Marina Ribas, professora de cuina saludable, a més d’impulsora de la pàgina web marinaribas.es.