Atenció al client
De dilluns a divendres de 9 a 20 h. Dissabtes de 9 a 14 h (excepte festius).
Sucosa, saborosa i aromàtica, la ceba morada és un ingredient imprescindible en la gastronomia mediterrània. Crua, fregida, cuita rostida, adobada…, són nombroses les receptes que no es conceben sense, des de sofregits i salses fins a gaspatxos, amanides o saltats.
La ceba morada deu el seu color característic a les antocianines, uns antioxidants amb propietats antiinflamatòries i cardiosaludables, que a més enforteixen el sistema immunitari i regulen els nivells de glucosa a la sang. Aprofitar les seves propietats al màxim és facilíssim gràcies a la seva gran versatilitat a la cuina.
Talla-la a la juliana i col·loca-la en un pot amb vinagre d’umeboshi i aigua filtrada: sempre tindràs a mà un envinagrat probiòtic i alcalinitzant per acompanyar els teus plats i alegrar les amanides.
Proporciona un gust especial als teus gaspatxos, ja siguin de tomàquet, cirera o síndria. Una altra idea és incorporar-la a una crema freda batent:
Afegeix-la a diferents tipus de ceviche amb:
Una altra opció és fer-la servir crua per elaborar la salsa mexicana pico de gallo, una recepta a base de tomàquet que admet moltes variacions i és ideal per prendre amb uns nachos ecològics o preparar uns tacos amb tortilles de blat de moro.
Tallada a làmines, la ceba morada és l’ingredient ideal d’una amanida amb:
La pots amanir amb una vinagreta d’oli d’oliva verge extra, xarop concentrat de poma, vinagre balsàmic de coco i tamari.
Prepara un saltat tailandès pad thai amb:
Afegeix-hi uns quants daus de tofu fumat, condimenta-ho amb tamari o shoyu i cibulet fresc i empolvora-ho amb uns cacauets trossejats.
Aquesta varietat de ceba és perfecta per a tota mena de sofregits, que poden servir de base per a un curri de cigrons acompanyat d’arròs basmati. Igualment, és excel·lent per elaborar un chutney casolà amb:
Partida per la meitat i feta a la brasa és la millor guarnició de peix, carn blanca, seitan o tempeh. I enfornada també és deliciosa, tot i que és aconsellable marinar-la prèviament amb mirin, xarop d’auró, romaní i farigola perquè es caramel·litzi bé.
Text: Alf Mota, ecoxef i professor de cuina saludable
El seu intens color fosc i la pell brillant converteixen...
Cru o cuinat, el tomàquet forma part de nombrosos plats...
Amanida de maduixes, perfecta per al bon temps, ja sigui...
Ceba tendra, ingredient imprescindible en multitud de receptes, en aquest...