Receptes

Kimbap de bulgogi (i de tempeh)

Encara que per fora es pugui assemblar al sushi, el kimbapés un plat coreà completament diferent: es consumeix a temperatura ambient, els ingredients són adobats i el gust és més complet. En aquesta recepta te’n presentem una versió amb carn vedella (bulgogi) i una altra amb tempeh .

Per a 3 rotllos

Ingredients

Per a l’arròs:

Verdures:

Pickles de col llombarda:

Bulgogi (per a totes dues versiones):

Truita fina:

  • 4 ous
  • 1 cullerada de mirin

Altres:

  • 5 fulles d’alga nori (sushi nori)

Elaboració

  1. Coure l’arròs: renta l’arròs 2 o 3 vegades. Cou-lo a foc alt durant 5 minuts, tapa’l, redueix a foc mitjà i cou-lo 15 minuts més. Apaga el foc i deixa-ho reposar 5 min. Afegeix-hi sal, oli de sèsam i oli d’oliva. Deixa-ho refredar.
  2. Preparar les verdures: talla el cogombre i la pastanaga a tires fines. Renta bé el coriandre i l’enciam, i escorre’ls.
  3. Pickles de col llombarda: talla la col a juliana fina i posa-la en un pot. Escalfa l’aigua, el vinagre, el sucre i la sal en un cassó fins que es dissolguin. Aboca-ho sobre la col. Deixa-ho refredar.
  4. Marinar la vedella i el tempeh: barreja tots els ingredients de la salsa i divideix en dues parts: una per marinar la carn i una altra per al tempeh. Deixa’ls a temperatura ambient durant la preparació.
  5. Fer la truita: bat els ous amb mirin i passa’ls per un colador per eliminar-ne grumolls. Cou-ho en capes fines sobre una paella calenta, enrotllant-ho a poc a poc.
  6. Cuinar la pastanaga: Cou-la al vapor durant 3 minuts i salta-la breument amb oli d’oliva.
  7. Muntar el kimbap: Col·loca l’alga nori amb el costat rugós cap amunt. Estén 80-100 g d’arròs sobre ⅔ de la fulla. Afegeix-hi enciam com a base i col·loca la resta d’ingredients en files. Enrotlla-ho amb fermesa i talla-ho amb un ganivet esmolat.

Dasom Kim, cuinera coreana i creadora de contingut a @ladasomcucina

Contingut relacionat

  • Receptes

Bulgogi Deopbap

El bulgogi deopbap (불고기 カバー밥) és una recepta tradicional coreana...

  • Receptes

Pollastre glacejat amb figues i vi negre

Esta receta celebra los sabores de temporada con ingredientes ecológicos...

  • Receptes

‘Butter chicken’ de tofu

El butter chicken (o pollastre amb mantega) és un dels plats més populars...

  • Receptes

‘Bibimbap’ amb ingredients de temporada

El bibimbap (비빔밥 en coreà, de 비빔, bibim, ‘barrejar’, i...