Atenció al client
De dilluns a divendres de 9 a 20 h. Dissabtes de 9 a 14 h (excepte festius).
El protagonisme de la col kale en la gastronomia saludable és indiscutible. Posseeix un alt percentatge en proteïnes i les seves fulles són un autèntic concentrat de vitamines i minerals. Incorporar-les a les teves receptes és molt fàcil.
Pertany a la família de les cols, de fulles verdes i carnoses, i es cull durant els mesos d’hivern, ja que el clima fred millora la seva qualitat.
Abans de comprar-la, tingues present que n’hi ha diferents varietats, cosa que t’ofereix la possibilitat de poder triar la que més s’adapti a les teves receptes:
La xef Mireia Anglada et mostra com utilitzar-la per a preparar xips i amanida, entre altres menjars:
Qualsevol de les varietats és ideal per elaborar un suc nutritiu i alcalinitzant al qual pots afegir altres vegetals, per exemple: api, cogombre i poma.
Les fulles de curly kale són ideals perquè com que tenen poca aigua es deshidraten amb més facilitat. Estén-les en una safata de forn, rega-les amb oli d’oliva i enforna-les a 180-200 °C durant uns minuts fins que cruixin. Una idea per potenciar el gust de l’snack és afegir-hi formatge o altres ingredients, tant salats com dolços; i si les vols caramel·litzar és recomanable utilitzar melassa, perquè queden més cruixents.
Un bon consell és macerar les fulles. Per exemple, si les deixes en una vinagreta durant alguns minuts es trenca la seva duresa i queden espectaculars en amanida. També són ideals per a saltats curts amb altres verdures, o simplement per gaudir-les fregides.
En aquest cas, la varietat ideal és la lacinato kale, ja que en cru resulta molt dura al paladar. S’ha de cuinar com els espinacs o les bledes i s’aconsella afegir sal a la cocció, perquè no es perdi la clorofil·la, i no guisar-la gaires minuts, els justos per trencar la fibra i que sigui més digestible. Recorda que com més llarga és la cocció, més nutrients es perden, i que la majoria de vitamines que conté són liposolubles: per tant, no les coguis més de cinc minuts i fes-ho en aigua de bona qualitat per poder-la reutilitzar després.
Les fulles escaldades i fredes són excel·lents per elaborar salses tipus pesto i acompanyar arrossos o pastes. Saltades amb una mica d’all queden excepcionals per servir amb carn i si se salten amb oli de coco són la millor guarnició de qualsevol peix.
I, pots utilitzar-la com a base de salses. T’animem a preparar aquesta recepta d’hamburgueses de llentia amb salsa de kale.
Gingebre, una arrel estupenda per prevenir i combatre refredats. Gingebre...
L'alga wakame té propietats depuratives, sobretot és ideal per eliminar...
Hamburguesa de llenties amb salsa de kale, una recepta recomanada...