Iogurt, gran aliat de la diabetis, ja que la controla i la prevé. La dieta de les persones amb diabetes no consisteix únicament a deixar de prendre sucres i dolços, sinó que s’ha de basar en una alimentació saludable i variada que també inclogui làctics.

Un
estudi realitzat per científics de la Unitat d’Epidemiologia de la Universitat de Cambridge va descobrir que menjar iogurt amb assiduïtat pot reduir el risc de diabetis de tipus 2, la més comuna entre la població. Segons aquest estudi, consumir-ne un mínim de quatre racions i mitja a la setmana (una ració estàndard és de 125 g) redueix en un 28% les possibilitats de desenvolupar la malaltia en comparació amb el que no en consumeixen.
Els efectes beneficiosos es troben majoritàriament en la quantitat i la qualitat de les proteïnes, ja que els aminoàcids presents en aquestes sembla que augmenten la capacitat de secretar insulina. Un efecte particulparment important en persones amb diabetis de tipus 2, que tenen aquesta capacitat disminuïda. Precisament les proteïnes làctiques tenen més efectes sobre la insulina que altres proteïnes animals, com les de carn o els ous.
Però les proteïnes no són l’únic protector potencial dels làctics en la diabetis. Altres components del iogurt, com el calci, el magnesi, els àcids grassos i els sucres de baix índex glucèmic (lactosa), així com els probiòtics i la vitamina D, també contribueixen a anivellar els nivells de glucosa en sang.
Iogurt, gran aliat de la diabetis
Des del punt de vista del tractament de la diabetis es podria considerar com un aliment amb beneficis funcionals, per la qual cosa, si és ben tolerat, se0n pot menjar diàriament. Sol tenir molt bona acceptació i tant es pot prendre per esmorzar com en els àpats principals, per postres, per berenar o com a ingredient de batuts o salses. L’important, en cas de diabetis, és triar-lo sense sucres afegits ni fruita, xarop o melmelada: com més natural i menys manipulat, millor. Fes una ullada a la nostra col·lecció de bowls, per rebre inspiració sobre toppings que podran acompanyar el teu iogurt.