Pensa en una varietat de tomàquet i segur que a L’Horta de Carme la conreen
A L’Horta de Carme conreen una gran quantitat de fruites i verdures ecològiques que trobaràs a Veritas amb la seva frescor característica, el gust i la textura originals, a més de tots els nutrients intactes, ja que no han tingut temps d’oxidar-se.
La Carme, l’agricultora de l’horta situada a Camarles, Tarragona, ens explica com fa anys, juntament amb la seva família, van decidir començar a conrear l’hort ecològic per a consum propi, però molt aviat van sentir la inquietud de compartir aquelles verdures delicioses.
Gràcies al suport de Veritas, els agricultors podem continuar fent el que ens agrada i transmetre als nostres fills la tradició que hem heretat
En aquest procés «va ser clau el contacte amb Veritas perquè ens va donar el suport de saber que el nostre cultiu tindria sortida. Els nostres productes encaixaven perfectament en els seus objectius: són ecològics i de proximitat, fets que garanteixen qualitat, frescor i un mínim impacte de petjada de carboni», comenta la Carme.
Ja fa 10 anys que treballem junts i ella defineix la relació «com si tingués una família a Barcelona». «A més, gràcies al suport de Veritas, els agricultors podem continuar fent el que ens agrada i transmetre als nostres fills la tradició que hem heretat dels nostres avantpassats».
Més de 10 varietats de tomàquets
A més de meló, síndria, pebrot, carbassó, carbassa, albergínia, enciam, cogombre, remolatxa, ceba, col, coliflor i espinacs, l’especialització de L’Horta de Carme són els tomàquets.
Cor de bou: carnós, amb poques llavors, resulta ideal per cuinar perquè té un gust molt suau.
De penjar: especial per sucar pa, no cal conservar-lo a la nevera.
Berner Rose: carnós i de color rosa clar, té un gust excel·lent.
Rosa de Barbastre: d’aspecte rodó i aixafat, és gran, té una polpa bastant carnosa i un gust extraordinari.
Cirerol: resulta ideal per menjar fresc, en amanides i guarnicions (vermell, groc, negre i de la varietat pera).
Pera: de pell fina i delicada, s’utilitza per triturar en gaspatxos.
Morat Prinz: té una forma aplanada i és de color vermell fosc.
Kumato: és de color verd fosc gairebé negre, de textura cruixent i gust dolç i intens.