L’herba de blat són brots tendres de la llavor de blat que han germinat entre 12 i 15 dies, quan els seus nivells nutritius i minerals estan més elevats.
Es pot prendre en suc o batut, afegir a amanides i cremes i fins i tot barrejar amb iogurt.
Deu el seu intens color verd a un elevadíssim contingut en clorofil·la, concretament un 70%, que té uns beneficis innombrables:
Millora la formació de cèl·lules sanguínies.
Neutralitza les toxines.
Protegeix i enforteix les cèl·lules i el torrent sanguini.
Resulta depurativa, regeneradora i antianèmica.
Aporta ferro, calci, magnesi, aminoàcids i vitamines A, C i E.
Tingues en compte que no es pot escalfar, ja que a partir de 37ºC es comença a coagular i perd part de les seves propietats.
Té un gust lleugerament amarg i, per atenuar-lo, és aconsellable combinar-la amb greix (crema vegetal, llet de coco, vinagretes) i fins i tot afegir-hi un pessic de sal.
El suc s’obté de l’extracció per pressió dels brots verds o dissolent la pols deshidratada en aigua o en suc.
Hi ha aparells especials -com les espremedores de pressió- per extreure el líquid de l’herba sense que els seus components es vegin afectats, ja que les liquadores elèctriques oxiden la clorofil·la. El suc s’ha de beure acabat d’esprémer o afegir-se a un batut vegetal.
Si la compres en pols et resultarà més fàcil d’incloure a la dieta. Per exemple, afegeix-ne una petita quantitat a un iogurt i barreja-ho amb fruita seca i llavors per equilibrar els gustos. Igualment, pots incorporar-la a una vinagreta per condimentar:
Una amanida o unes verdures cuites.
Un batut de fulles verdes i alvocat.
Un liquat de pastanaga, verdures i fuites crues.
Sopes fredes, com el gaspatxo verd, la vichyssoise o el salmorejo verd amb cogombre.
Contingut relacionat
Tècniques de cuina
Decàleg de l’amanida perfecta
L'amanida és el plat estrella de l'estiu i no has...
Tècniques de cuina
Superaliments, una aposta segura
Els superaliments són aquells que tenen propietats nutricionals superiors als...
Tècniques de cuina
Batut de civada i plàtan
Només necessitaràs dos minuts per preparar un batut de civada...