Aquestes hamburgueses de civada i azukis d’inspiració japonesa són baixes en greixos i excepcionalment riques en proteïnes vegetals i fibra, gràcies a la combinació de llegum i cereal. És precisament la consistència que aquesta última adquireix en humectar-se el que facilita donar forma a les hamburgueses.
Hamburgueses de civada i azukis amb xampinyons
Ingredients:
100 g de mix de civada i azukis
1 ou
Beguda vegetal fins a arribar a 125 ml (en barrejar-se amb l’ou)
125 g de xampinyons
1/4 de ceba
1 cullerada petita de farigola seca
1/4 de pastanaga
1 cullerada petita d’orenga seca
Oli d’oliva verge extra
1 gra d’all
Sal
Pots trobar tots els ingredients d’aquesta recepta a la botiga en línia de Veritas.
Elaboració:
Bat l’ou i afegeix-hi beguda vegetal fins a arribar als 125 ml. Reserva-ho.
En un bol, barreja el mix de civada i mongetes azukis, afegeix-hi l’ou batut amb la beguda vegetal i deixa-ho reposar 10 minuts.
Mentrestant, pica finament l’all, la ceba, la pastanaga i els xampinyons.
Sofregeix la ceba en una mica d’oli, assaona-la i quan estigui translúcida afegeix-hi la pastanaga; sofregeix-ho uns minuts més i afegeix-hi els xampinyons i l’all.
Quan estigui tot cuit, escampa-hi les herbes aromàtiques seques i afegeix-hi la barreja de civada i azukis. Remena-ho bé i rectifica-ho de sal, si cal.
Dona forma a les hamburgueses i cou-les a la paella amb una mica d’oli, girant-les perquè quedin daurades per tots dos costats.