Els gelats de fruita no fallen mai com a postres o com a caprici de mitja tarda! T’animes a preparar aquest gelat d’açaí amb préssec 100% vegetal?
Gelat d’açaí amb préssec
El préssec és un ingredient de temporada que pots aprofitar per elaborar postres. En aquesta recepta, hem triat el préssec vermell, però, si ho prefereixes, també queda deliciosa amb préssec groc.
El combinarem amb polpa d’açaí, una baia amazònica que posseeix una de les concentracions més elevades de flavonoides i antioxidants del regne vegetal, superior a la dels nabius vermells, i a més també conté minerals com el calci, el ferro i les vitamines A, B, C i E.
Tritura tots els ingredients del gelat fins que obtinguis una crema suau i sense grumolls.
Col·loca-la a la geladora durant 1 hora. També la pots posar en una carmanyola i congelar-la durant 45 minuts, després remenar-la amb una forquilla amunt i avall i d’esquerra a dreta, i tornar-la a congelar 45 minuts més. Ves remenant la massa fins que obtinguis la textura cremosa desitjada. El procés pot durar unes 4 hores en total.
Neteja el préssec i talla’l a daus, col·loca’l en un bol i afegeix-hi el xarop, la canyella i la sal; barreja-ho fins que quedi tot ben incorporat i desa-ho a la nevera ben tancat perquè es vagi macerant mentre prepares el gelat.
Per acabar, barreja en un bol tots els ingredients de les nous i forneja-les al mig del forn a 180 °C durant un màxim de 10 minuts, fins que estiguin daurades. No badis, que es cremen de seguida! Tot seguit, reserva-les en un pot tancat a temperatura ambient.
Si has fet servir la geladora, col·loca el gelat en una carmanyola i congela’l uns 30 minuts perquè acabi d’agafar la textura desitjada. Després, agafa una cullera de gelat per fer les boles.
Serveix-lo en una terrina o copa, incorpora-hi el préssec macerat i, finalment, les nous.
A gaudir-ne mentre et refresques i et recarregues d’antioxidants i vitamines!