Bones de fer, delicioses i saníssimes, aquestes galetes tradicionals tenen el regust típic de l’oli de tota la vida i són perfectes per al berenar o com a mos entre hores. Aquesta recepta te la proposa Marina Ribas de
Més que Lletuga.
L’oli d’oliva ecològic s’extreu en fred, evitant la degradació de l’ecosistema i afavorint la biodiversitat. A més, té un major contingut en polifenols, que són uns potents antioxidants. Comprova totes les dades en aquest
estudi realitzat per la Dra. Raigón.
Galetes d’oli rústiques
Ingredients:
Elaboració:
- En un bol gran, mescla les dues castes de farina amb el mmevat i la sal.
- A continuació, fes un forat al mig amb la mà i afegeix l’oli i l’aigua tèbia a poc a poc mentre pastes.
- Guarda sempre un poc d’aigua per si fos necessari emprar-la tota. Ha de quedar una massa compacta com una coca, tot i que no fa falta pastar-la gaire.
- Fes-ne una bolla i deixa-la tapada durant una hora en un lloc calent de la casa perquè fermenti i pugi.
- Una vegada la massa hagi duplicat gairebé la seva mida, encén el forn a 200ºC amb calor dalt i baix.
- Sobre una superfície enfarinada, estira la massa amb l’ajuda d’un rodet fins que tengui un gruix d’uns 7 mm aproximadament.
- Amb l’ajuda d’un tap o un motllo rodó d’uns 3-4 cm de diàmetre, ves fent forats a la massa per marcar les galetes i pica-les amb un escuradents per aconseguir els tradicionals clotets de les galetes d’oli.
- Col·loca les galetes en una safata damunt de paper d’enfornar o damunt una lleugera capa de farina perquè no s’aferrin i enforna-les durant uns 15 – 20 minuts aproximadament o fins que estiguin ben daurades per damunt.
- Una vegada s’hagin refredat, guarda-les en un pot hermètic i gaudeix-ne com prefereixeis: totes soles, amb paté, amb formatge, amb sobrassada…
Gaudeix de la nostra col·lecció de postres saludables.