Fonoll i coliflor amb salsa de taronja, una recepta fàcil i saludable per cuidar-te després dels excessos de Nadal.
Fonoll i coliflor amb salsa de taronja
Si mai has tastat el fonoll rostit, et sorprendrà el seu gust extraordinàriament suau i com queda de tendre. I quan es combina amb coliflor i salsa de taronja el resultat és espectacular.
Ingredients:
½ coliflor mitjana
1 fonoll gran
4 cullerades de llenties cuites
Olives negres
Ametlles torrades
Fulles de ruca
Pebre negre
Cúrcuma
Sal marina
Oli d’oliva verge extra
Per a la salsa de taronja:
50 g de crema d’ametlles
40 g d’oli d’oliva verge extra
35 g de suc de taronja
1 cullerada petita de ratlladura de taronja
½ cullerada petita de sal
½ cullerada petita de cúrcuma
1 polsim de pebre negre
Pots trobar tots els ingredients d’aquesta recepta a la botiga online de Veritas.
Elaboració:
Escalfa el forn a 180 °C.
Talla la coliflor a flors petites i el fonoll a grills.
Col·loca la coliflor i el fonoll en una safata de forn i amaneix-los amb oli, un pessic de sal, un polsim de cúrcuma i un polsim de pebre negre.
Enforna-ho durant uns 30 minuts.
Mentrestant, barreja en un bol tots els ingredients de la salsa fins a aconseguir una textura homogènia.
Reparteix la coliflor i el fonoll rostits a cada plat i afegeix-hi una cullerada de llenties, unes olives negres, unes ametlles trossejades i unes fulles de ruca al gust.
Serveix-ho amb la salsa de taronja per damunt.
Gaudeix d’aquesta recepta que et proposa Gina Estapé, nutricionista integrativa.