Sempre relacionem les maduixes amb les receptes dolces, però realment poden ser molt més versàtils. La combinació de maduixes i carn vermella és espectacular perquè la dolçor d’aquesta fruita aporta un sabor suau que encaixa a la perfecció amb el gust intens de la carn. Gaudeix d’aquest filet de vedella amb salsa de maduixes!
Pica el porro i sofregeix-lo a foc mitjà a la paella amb una miqueta d’aigua.
Agafa les maduixes i talla-les a dauets. Guarda’n un parell per a la decoració del plat en el moment de servir.
Afegeix les maduixes tallades a daus a la paella, tapa-ho i deixa-ho cuinar.
Quan estiguin pràcticament a punt, afegeix-hi la salsa de soja (o el vi negre), abaixa el foc i salpebra-ho.
Aboca la salsa en un got mesurador i tritura-la bé.
En una planxa cuina a foc alt el filet, marcant-lo per les dues cares, i fes-lo al punt que t’agradi.
Talla les maduixes sobrants a làmines i daura-les a la paella. Pots afegir-hi una mica de mel perquè quedin caramel·litzades.
En el moment de servir, posa un parell de cullerades de la salsa a la base del plat i el filet de vedella damunt. En un costat, col·loca les maduixes laminades.