Receptes

Fideus freds: ‘chogye-guksu’

Juliol i agost són uns dels mesos més calorosos de l’any a Corea, així que hi ha diversos menjars tradicionals coreans per gaudir a l’estiu, com ara els fideus freds chogye-guksu (초계 국수).

Gaudeix del bon temps tenint cura de la teva salut i la de la teva família amb aquests nutritius i sans fideus coreans d’estiu.

Fideus freds: ‘chogye-guksu’

Chogye (초계) és la combinació de paraules vinagre i pollastre, mentre que guksu (국수) és el terme que designa els fideus en general a la cuina coreana. El chogye-guksu està fet amb brou de pollastre, amanit amb vinagre i condimentat amb salsa de mostassa groga, i és perfecte per a aquest calorós estiu.

  1. Barreja tots els ingredients del brou en un bol.
  2. Fica’ls al congelador perquè es refredin durant almenys 30 minuts.
  1. Posa el pit de pollastre en una olla amb aigua, afegeix-hi les fulles de llorer i els grans de pebre negre i fes que bulli l’aigua a foc mitjà-alt.
  2. Quan arrenqui el bull, cou-ho 5 minuts, redueix el foc a nivell baix i tanca la tapa. Cou a foc lent durant 15 minuts.
  3. Mentrestant, pica la col blanca i el cogombre en juliana, i finalment el coriandre.
  4. Barreja tots els ingredients de la salsa per a la cobertura en un bol i reserva-ho.
  5. Quan el pit de pollastre estigui cuit, deixa que es refredi i esmicola’l amb la mà.
  6. Tot seguit, barreja lleugerament el pit de pollastre, el cogombre, la col i el coriandre. Després, ajunta’ls amb la salsa.
  1. Bull els fideus d’arròs tailandesos en aigua bullent i esbandeix-los amb aigua freda per escorre’ls.
  1. Col·loca els fideus en un bol i aboca el brou sobre els fideus.
  2. Posa-hi a sobre els ingredients barrejats, els cirerols i un ou dur tallat per la meitat.

¡ Y així tindràs el teu deliciós plat de fideus freds per aquest estiu!

¿T’ha agradat aquesta recepta? Troba més aquí.

* Veritas t’ofereix brou de pollastre sa i sense additius, cosa que t’estalvia temps, però si el prefereixes casolà, pots elaborar-lo fent servir ossos de pollastre des de zero.
** Si vols cuinar sense sucre, pots substituir el sucre de canya per una cullerada d’eritritol. O, si t’estimes més altres alternatives, pots utilitzar mitja cullerada de xarop d’agave o d’auró.
*** Important: per mantenir aquest plat sense gluten, pots comprar fideus asiàtics sense gluten a Veritas. El gruix d’aquests fideus d’arròs tailandès és similar al so-myeon (소면), un fideu fi típic de la cuina coreana.

Recepta elaborada per Dason Kim, creadora del perfil @dadumtable_es

Contingut relacionat

  • Receptes

Amanida oriental de cogombre

Amanida oriental de cogombre, un entrant molt refrescant, ideal per...

  • Receptes

Fideus japonesos amb tempeh i verdures

Fideus japonesos amb tempeh i verdures, una recepta senzilla que combina...

  • Receptes

Fideus soba a l’hivern

Els fideus soba formen part de la família de pastes...

  • Receptes

Fideus japonesos, un univers per descobrir

Hi ha múltiples varietats de fideus japonesos, així com formes...