Receptes

Falàfels verds amb shakshuka i salsa de tahina

Quan la tardor s’instal·la, el cos demana plats càlids, especiats i plens de gust. Aquesta recepta combina dues elaboracions delicioses: falàfels verds farcits d’herbes fresques sobre una base de shakshuka casolana amb tomàquet, pebrot amb un toc spicy i una salsa de tahina que ho relliga tot.

Una proposta nutritiva i versàtil, perfecta per preparar en quantitat i muntar en plat, en pita o en bol durant la setmana.

Per a 2-3 persones
40 minuts
Dificultat: Fàcil

Ingredients per al shakshuka

Ingredients per als falàfels verds

Ingredients per a la salsa de tahina


Elaboració del shakshuka

  1. Pica les verdures a daus d’aproximadament 1 cm i l’all finament.
  2. Escalfa l’oli en una paella ampla a foc mitjà-alt i ofega la ceba durant 3-4 minuts.
  3. Afegeix-hi l’all, tot seguit el pebrot i el tomàquet, i cuina 5 minuts més.
  4. Incorpora-hi les espècies, el concentrat de tomàquet i la pasta d’harissa.
  5. Cou a foc mitjà fins a obtenir una mena de samfaina espessa, sucosa i ben aromàtica. Ajusta de sal i reserva.

Elaboració dls falàfels verds

  1. Tritura els cigrons remullats fins a obtenir-ne una textura granulada. Reserva en un bol.
  2. Per un altre cantó, tritura els espinacs, herbes, ceba, all, espècies, ratlladura i suc de llimona fins a formar una pasta verda aromàtica. Barreja-la amb els cigrons, afegeix-hi sal i forma’n petites porcions amb les mans.
  3. Fregeix amb oli calent abundant o cuina a la fregidora d’aire fins que siguin ben daurats. Deixa’ls reposar sobre paper absorbent.

Elaboració de la salsa de tahina:

  1. Barreja la tahina amb el suc de llimona, la sal i l’aigua calenta.
  2. Remena-la fins a obtenir-ne una salsa suau. Ajusta’n la textura amb més aigua si cal.

Xef Christopher Wilson – El Brasas

Contingut relacionat

  • Receptes

Crestes ecològiques de poma

Comença la temporada de pomes, plenes de vitamines i fibra...

  • Receptes

La tardor és temps de cebes i pomes ecològiques

En aquesta època de l’any aposta per l’alimentació ecològica amb...

  • Receptes

Pans i dolços ecològics per gaudir aquesta tardor

A Veritas t’oferim una deliciosa manera de celebrar la temporada:...

  • Receptes

Recepta: Llaminadures de carbassa per al teu gos

Ah, com ens agrada la tardor a Edgard & Cooper!...

  • Receptes

Kimbap de bulgogi (i de tempeh)

Encara que per fora es pugui assemblar al sushi, el...