Aquest dip de menta i alvocat resulta una salsa molt cremosa per sucar, que gràcies a la seva suculència i frescor és l’acompanyant perfecta d’amanides, verdura, carn, etc. Pots fer-la amb formatge feta o utilitzar al seu lloc llevat nutricional si prefereixes la versió vegana.
Aquesta recepta te la proposa la foodblogger Alina, de Green Mama.
Dip de menta i alvocat
Ingredients:
- 2 alvocats madurs
- 150 g de cigrons cuits
- 1/2 llimona
- 10 anacards crus
- 1 grapat de fulles de menta fresca
- Herbes aromàtiques deshidratades
- Una cullerada sopera de llevat nutricional
- Sal
- Oli d’oliva verge extra
Elaboració:
- Pela els alvocats i treu-los-hi el pinyol. Reserva’ls.
- En una paella, salta els cigrons cuits juntament amb les herbes aromàtiques i, una vegada fets, aixafa’ls amb una forquilla. Reserva’ls.
- Posa la polpa de l’alvocat en una batedora amb el suc de llimona acaba d’esprémer, els anacards crus, la menta fresca i el llevat nutricional, un rajolí d’oli i tritura-ho molt bé fins a obtenir una crema homogènia.
- Si cal, afegeix-hi una mica d’aigua mentre estàs triturant i, per acabar, assaona-ho al gust.
- Afegeix a la barreja els cigrons saltats i aixafats. En cas que no t’agradin aixafats, els pots triturar juntament amb la barreja.
- Serveix-ho com a dip o salsa per sucar amb crudités o damunt d’unes torrades.
Pots trobar tots els productes d’aquest article a la botiga en línia de Veritas o a les botigues físiques. Troba el teu supermercat Veritas més pròxim!