Cuina d’aprofitament contra el malbaratament alimentari
Coneixes la nostra oferta de Cuina d’Aprofitament? La Cuina Veritas manté viu l’esperit de la cuina d’abans, quan no es malgastava cap aliment i amb les sobres es preparava una recepta imaginativa, saborosa i nutritiva.
Cuina d’aprofitament
Saludable, sostenible i solidària, la nostra cuina d’aprofitament és una iniciativa contra el malbaratament alimentari. L’objectiu és aprofitar una gran part d’aquells aliments que, malgrat ser aptes per al consum, sabem que no es vendran per algun detall del seu aspecte. Un projecte integrat en la nostra política d’innovació i un espai on crear i desenvolupar noves formes d’ús per a aquests aliments, que –després de diversos sedassos– convertim en receptes ecològiques, saboroses i de qualitat, amb l’assessorament de l’ecoxef Mireia Anglada.
Les últimes novetats són la compota de plàtan i els patés d’albergínia i de pebrots i ametlles.
Tenint en compte que no sempre hi ha la matèria primera disponible per produir-los, ja que no sempre hi ha un excedent d’aliments, aquestes novetats només es venen segons la disponibilitat a les botigues Veritas de Catalunya.
Paté d’albergínia
Escalivem les albergínies a temperatura suau per evitar que es cremin els seus sucres naturals.
Les passem per un colador fi, de manera que aconseguim un paladar delicat i cremós.
Hi afegim unes gotes de llimona; una mica de comí, que a més de donar-hi un toc especial resulta molt digestiu, i pasta de sèsam, que aporta calci i sabor.
Paté de pebrot amb ametlles
Escalivem els pebrots a baixa temperatura per preservar-ne els sucres naturals
Els colem, de manera que n’eliminem la pell i les llavors.
Els coem en oli d’oliva, amb la finalitat d’evitar l’oxidació dels seus antioxidants naturals, que al seu torn permeten millorar-ne la conservació.
Finalment, hi incorporem farina d’ametlla per donar-los textura, i obtenim un paté extraordinàriament fi i gustós.
Compota de plàtan
El primer pas és coure el plàtan a temperatura suau per mantenir el color.
El barregem amb un almívar natural sense sucres refinats
Hi afegim poma i un punt de vitamina C per prevenir l’oxidació, de manera que aconseguim una exquisida compota en què els ingredients conserven la majoria dels seus nutrients.