Comença la temporada de pomes, plenes de vitamines i fibra soluble. Per fer aquesta recepta, pots triar la varietat que més t’agradi, tot i que et recomano les pomes golden: queden molt tendres i dolces. Aquestes crestes són fàcils, ràpides i molt gustoses. Gaudeix-les!
Preescalfa el forn a 180 °C amb calor per dalt i per baix.
Talla les pomes a daus, fon la margarina a la paella a foc mitjà-baix i col·loca els daus a dins; remena per integrar-los.
Tot seguit, incorpora-hi les espècies, el sucre i l’aigua, barreja-ho i cuina-ho durant uns 3-5 minuts, fins que les pomes s’estovin i hi hagi suc a la base.
Agrega-hi el preparat d’aigua amb midó i remena durant 1 minut; apaga el foc i deixa que es temperi lleugerament.
Estén la làmina de pasta de full i talla-la en 4 quadrats iguals.
Omple’n la meitat en diagonal amb els daus de poma i pinta’n les vores amb la beguda vegetal; tanca-la i marca’n les vores amb una forquilla perquè no es badin dins del forn.
Repeteix-ho amb la resta; amb un ganivet, fes un petit tall perquè respiri la massa i pinta-les lleugerament per sobre.
Enforna-les al centre del forn fins que la massa sigui cuita per dins i dauradeta per fora.
Retira-les del forn i, mentre es refreden, prepara el glacejat si així ho desitges.
Barreja el sucre amb l’aigua i distribueix-lo per les crestes en ziga-zaga.
Bon profit!
Míriam Fabà, professora de cuina vegana i creadora de Veganeando.
Contingut relacionat
Receptes
La tardor és temps de cebes i pomes ecològiques
En aquesta època de l’any aposta per l’alimentació ecològica amb...
Receptes
Pans i dolços ecològics per gaudir aquesta tardor
A Veritas t’oferim una deliciosa manera de celebrar la temporada:...
Receptes
Gofres de patata
Una idea nutritiva i saciant per a preparar-te un bon...
Receptes
Com pots fer servir el miso a la cuina?
El miso és un aliment molt utilitzat en la cuina...