Xevi Verdaguer ens facilita una sèrie de
pautes per evitar la inflor abdominal, reduir els gasos, alleugerir les digestions i fins i tot perdre pes.

A l’intestí tenim el segon cervell i si no anem bé de ventre poden aparèixer contractures, fatiga o mal de cap acompanyat d’un estat d’ànim baix. Per reduir els gasos i alleugerir les digestions et recomanem seguir uns hàbits alimentaris especials que, fins i tot, t’ajudaran a perdre fàcilment un parell de quilos.
Com reduir l’inflor
Començar bé el dia
Has de regalar a l’estòmac una mica d’acidesa per millorar la digestió:
- Suc i cereals: et recomenem prendre un suc d’aranja amb llimona juntament amb beguda de sèsam. Ho pots acompanyar d’algun cereal sense gluten que sigui digestiu, com per exemple el mill.
- Entrepà: si prefereixes els entrepans escull pa sense gluten amb paté de xiitake, gall dindi o alvocat amb olivada, per exemple. Recorda evitar el porc (botifarra, fuet, pernil…) i els derivats de la llet de vaca, com els formatges, les begudes amb cacau, etc.
Entre hores
A mig matí i a mitja tarda et pots prendre una infusió d’anís verd, fonoll, comí o gingebre amb una petita quantitat d’orellanes, panses o dàtils. O bé una fruita, com la pera o l’aranja.
Abans dels àpats
És important beure un got d’aigua amb el suc de mitja llimona o un suc de llimona barrejat amb
kuzu. Els intestins més sensibles agrairan especialment aquesta darrera combinació.
A l’hora de sopar
S’ha d’evitar la carn, el pa i la pasta. Una bona idea és acabar el dia menjant aliments que s’adeqüin a l’estat de les nostres deposicions. Quan les femtes són pastoses el més recomanable és prendre una crema d’api, ceba, julivert i col amb el suc de mitja llimona. Si són dures el millor és sopar un brou de les mateixes verdures amb sèmola de tapioca.
Et recomanem un menú per tenir una
digestió perfecta.