
Atenció al client
Horari: Dl-Dv: 9h-20h Ds: 9h-14h
(excepte festius)
(+34) 930 346 443

Compra en línia

Veritas
El miso és un aliment molt utilitzat en la cuina japonesa a causa del seu suau sabor: lleugerament dolç, salat i umami.És una pasta fermentada que s’elabora barrejant soja o cereals amb un fong anomenat koji i sal. Aquesta barreja es deixa fermentar durant diversos mesos, fins i tot anys, fins a obtenir el miso. Podem classificar els tipus de miso segons l’ingredient principal amb què s’elabora, el color o el temps de fermentació:
· Shiro miso: s’elabora amb soja i arròs.
· Mugi miso: s’elabora amb soja i ordi.
· Shiro miso: de color blanc, de fermentació curta, aproximadament un any.
· Aka miso: té un color vermellós, es deixa fermentar més temps que el blanc.
· Hatcho miso: de color més fosc, gust fort i textura densa. Per obtenir-ne es deixa fermentar durant uns quants anys.
El miso és un producte fermentat que conté microorganismes vius. Aquests microorgnismes actuen com a probiòtics:ajuden a mantenir l’equilibri de la microbiota intestinal, prevenir el creixement de bacteris perjudicials, enfortir el sistema immunitari i tenir cura del sistema digestiu, ja que també aporta enzims que faciliten la digestió.
Per obtenir tots aquests beneficis, és important assegurar-se que el miso no estigui pasteuritzat, perquè l’escalfor destrueix els microorganismes actius.
El miso té un gust molt característic, per la qual cosa el pots afegir en sopes, sushi, salses o amaniments:
· Si l’afegeixes en sopes, evita que entri en contacte amb l’aigua bullent; en cas contrari, s’eliminarien els bacteris vius i tot el seu efecte probiòtic. Només cal apagar el foc després de la cocció i esperar uns minuts que la temperatura baixi.
· D’altra banda, si el que vols és fer-lo servir per amanir,barreja’l amb una cullerada de tahina, salsa de tamari, el suc de mitja llimona, un rajolí d’aigua i un de mel. N’obtindràs una vinagreta deliciosa i probiòtica per a amanides, verdures o fins i tot pollastre i peix.
Així que, si vols fer els teus plats més gustosos i cuidar l’organisme, el miso és una opció excel·lent.
La paraula miso vol dir ‘font de sabor’ i durant molts segles va ser considerat un aliment curatiu a la Xina i el Japó.
Anna Torelló, Dietista-Nutricionista / @thehappyavocadooo
Els vegetals són aliments molt peribles, és a dir, comencen...
Arran de l’augment de diagnòstics d’intolerància a la lactosa i...
Les crispetes són un aperitiu popular i deliciós que ha...
La ceba és un dels ingredients més indispensables a l’hora...